Četvrtak, 04 Veljača 2016 09:54

REAGIRANJE ČITATELJA: Razriješen Školski odbor Gimnazije jer nije postupio po rješenju prosvjetne inspekcije (2)

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Zabrinuti roditelji se referiraju na izjavu profesora Zubčića -

Poštovani uredniče, urednice, uredništvo. Čitamo na vašem portalu ( a članak je objavljen i u tiskanom izdanju tjednika Kronika požeško-slavonska ), o stanju u požeškoj Gimnaziji i kako sve to vidi profesor matematike i fizike na istoj školi Danijel Zubčević. Ne znamo koliko vam je poznato, ali ako će zbog koga ta škola doći na loš glas, onda je to upravo dotični profesor. Kada već objavljujete njegove navode, kao zabrinuti roditelji koji su do sada bezuspješno pisali na mnoge adrese, mislimo da biste trebali znati, ako to već ne znate, da se radi o osobi s naglašenim psihičkim problemima. Da je poslao prijetnju svojoj bivšoj supruzi, odnosno njezinom ocu, koju je ona proslijedila u Gimnaziju, ali i na više drugih adresa tako da smo i mi došli do nje i šaljemo vam je da vidite o kakvoj se osobi radi. Trenutno ne vozi automobil jer mu je na neko vrijeme oduzeta vozačka dozvola jer je više puta bio uhvaćen kako vozi pod utjecajem alkohola.

Ovo je manji dio svega onoga što jedan profesor nikako ne bi smio biti. Vjerujemo da ovo nećete objaviti, ali barem da znate tko si je to uzeo za pravo napadati i provoditi javni linč, i želite li u tome sudjelovati? Uz pismo roditelja koji želi ostati anoniman je priložen i dopis kojim Andrea Papic, bivša supruga Danijela Zubčevića izvještava požešku Gimnaziju o njegovim postupcima i prijetnjama s kojima je upoznala i policiju, te ispis SMS poruke koju je dobila s mobitela Danijela Zubčevića, koju ne objavljujemo jer je puna vulgarnosti koje nisu za naše čitatelje,( op. a.).

Odgovor uredništva. Poštovani roditelji učenika Gimnazije, objavili smo ipak vaše reagiranje, iako se ono ne odnosi u potpunosti na temu teksta. Reagiranje smo očekivali od ravnatelja Pavla Bucića, koji je vinovnik ovih nemilih događanja, od članova Školskog odbora koji je na kraju i smijenjen zbog nepostupanja po rješenju prosvjetne inspekcije i od roditelja koji bi reagirali na postupak ravnatelja i Školskog odbora. Danijel Zubčević je bio jedini koji je želio prokomentirati postupak ravnatelja Zubčevića i to svoje reagiranje i komentar dostavio u redakciju. Ostali su ostali nijemi, pa i vi niste ništa napisali o postupku i radnjama ravnatelja, da li ih osuđujete, ili odobravate, da li mislite da će to proslaviti požešku Gimnaziju ili će i zbog toga doći na loš glas. Postupci i ponašanje prof. Zubčića nisu ni bili tema našeg teksta, no i o tome treba pričati i pisati, ne šutjeti, a na to upravo i vi roditelji trebate skretati pažnju medija. Upravo zbog toga objavljujemo vaše pismo našoj redakciji, a bili bi sretni da se još jednom obratite našoj redakciji sa svojim reagiranjem na cijelu situaciju s ravnateljem Gimnazije, na njegov postupak, njegov moralni čin, te da osudite ili pohvalite cijelu situaciju u jednoj od najstarijih Gimnaziji u Hrvatskoj.