Petak, 05 Veljača 2016 11:35

Organizirali 30-tak raznih događanja a to žele i premašiti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA POŽEŠKOG OGRANKA MATICE HRVATSKE -

POŽEGA – Tek je dvije godine prošlo kako je nakon duže neaktivnosti Ogranak Matice Hrvatske u Požegi obnovio svoj rad. Od tadašnjih samo tri člana koji su još preostali, danas je Ogranak narastao na 103 člana, a pred Predsjedništvom je zadatak da se to članstvo još brojčano proširi.

- Preuzevši Ogranak zatekli smo mnoštvo problema, članstvo kojega uopće nije bilo, zapušten prostor te financijske probleme. Nesebičnim zalaganjem posebice članova Predsjedništva uspjeli smo obnoviti članstvo, osvježiti prostor u kojemu još treba izvršiti značajna ulaganja te održati veliki broj kulturnih manifestacija, predstavljanja knjiga, tribina, radionica, izložbi, koncerata i susreta s književnicima – istakla je predsjednica Ogranka, dr. sc. Vesna Vlašić, koja je na skupštini iznijela i kratki rezime brojnih događanja u proteklom razdoblju, kojih je bilo čak 31., a koja svakako žele i premašiti u narednom razdoblju za koje su sastavili novi plan rada.

Jedan od problema koji su zatekli su financijsko stanje, bolje rečeno zatekli su samo dugove, pomogli su u dvije godine sredstvima grad Požega i Požeško-slavonska županija, te se sada financijsko stanje normalizira. sada su veći i prihodi od članarine brojnijih članova, ali i od donacija. Zahvaljuju se gradu Požegi koji im je i dalje ostavio atraktivan prostor u Ulici Antuna Kanižlića, odmah uz Gradsku knjižnicu i čitaonicu, no u njemu su nužna ulaganja, posebice rješavanje grijanja, rješavanje vlage i osposobljavanje za svakodnevni rad. Entuzijazma ima, novih članova zainteresiranih za rad također, te će aktivnosti ovog požeškog Ogranka uskoro još više obradovati Požežane.

Podršku radu Ogranka istakli su zamjenici župana Ferdinand Troha i Željko Jakopović najavljujući pomoć u radu shodno mogućnostima županije. Uz nove prijedloge za unapređenje rada usvojeni su plan rada i financijski plan.

U sklopu najavljenih Dana Matice hrvatske koji kreću od sutra, 06. veljače pa sve do kraja mjeseca održat će se nekoliko predavanja, promocija knjiga, koncert, kazališna večer, projekcija dokumentarnog filma.