Petak, 29 Travanj 2016 13:05

Cesarićevi šahisti prvaci Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODLIČNI REZULTATI UČENIKA OŠ DOBRIŠA CESARIĆ NA ŽUPANIJSKIM I DRŽAVNIM NATJECANJIMA -

POŽEGA – Ove godine učenici i mentori požeške OŠ Dobriše Cesarića postigli su izuzetne rezultate na županijski, regionalnim i državnim natjecanjima. Imali su puno više uspjeha nego proteklih godina, tako da je ravnateljica Zvjezdana Krip odlučila istaći sve uspješne učenike s natjecanja, te im za nagradu upriličiti i jedno nagradno putovanje u Zagreb i okolicu.

- Ove godine bili smo posebno uspješni, kao škola znatno više nego prošle godine, a možemo reći da nema predmeta ili kategorije natjecanja od županije na dalje gdje nismo osvojili neko od prvih mjesta. Željela sam istaći upravo te uspješne učenike i njihove mentore, koji će svi dobiti nagrade povodom Dana škole, a nagradit ćemo ih sve jednim lijepim putovanjem – rekla je ravnateljica Krip i čestitala svima.

Posebno je istakla grupu školskih šahista, koji su se upravo vratili s državnog natjecanja i to kao prvaci Hrvatske sa velikim peharom i priznanjem. Državni prvaci u šahu su dječaci Tibor Kakuk, Stjepko Čuljak, Marin Solina i Josip Šipek. Velike čestitke uputila je ravnateljica s riječima „to još nismo imali, hvala vam“.
Djevojčice su u šahu osvojile 4. mjesto na državnom natjecanju, a to su Lara Peić, Ana Skukan, Nora Pisker, Elena Solina, Franka Šunjo i Nina Klarić, uz mentore Dragana Pavlovića i Gorana Njavru.

Učenici su postigli slijedeće rezultate:
1. mjesto u županiji iz matematike, učenik Lucijan Grgić, 6. razred, mentorica Marija Glibo Čuljak. Učenik je sudjelovao i na Državnom natjecanju u Primoštenu.
Informatika – Infokup 2016. na Državnom natjecanju učenici Luka Pamer i Fran Marinić, 8.r. oni su županijski prvaci u kategoriji Razvoj softvera i poduzetništvo, mentorica Katarina Kotrla.
Učenici članovi Radijske družine sudjelovali su na Državnoj smotri Lidrano, s radio igrom. U Šibenik su putovali Toni Grgić i Petra Mišić 8.r. i njihova mentorica Marija Mrkojević. Pored njih još je 5 učenika radilo na emisiji no nažalost nisu svi mogli ići na državnu smotru, a išao je Patrik Pok,
Učenica Ivona Halas, 5. r. sudjelovala je na državnom natjecanju iz TK, mentor Franjo Kvesić.
1. mjesto u županiji iz povijesti, učenik Lovro Hudeček, 8.r. mentorica Ivana Domanović.
Informatika – 1. mjesto u županiji iz programiranja učenica Ramona Bilić, 5. r., mentor Katarina Kotrla.
1. mjesto iz geografije, učenica Mia Zekić, 6.r. mentor Ivan Marinović, 1. mjesto iz kemije učenik Luka Radić,7. r. mentorica J. M. Prpić sa istom mentoricom Nina Klarić osvojila je 1. mjesto iz biologije.
Atletika - djevojčice 7. i 8. r. 1. mjesto u županiji i 2. mjesto u regiji: Dora Pečur, Lucija Krnčević, Tonka Pavelić, Nora Pisker, Nina Obradović, Lea Novak, Katja Prce, Lucija Kovač, Lorena Miličević i Franka Šunjo.
Odbojka - djevojčice, 6., 7. i 8. r. 1. mjesto na županiji i 2. mjesto u regiji Lucija Krnčević, Lucija Kovač, Tea Novak, Lorena Miličević, Nora Pisker, Franka Šunjo, Klara Janček, Matea Puntarić, Melani Vidošević i Anđela Kuraja.
Gimnastika – 1. mjesto u županiji djevojčice Tonka Pavelić, Analena Barić, Lorena Kukić, Tea Čavec i Lucija Kovač.

Tekst/foto: Vladimir Protić