Nedjelja, 05 Lipanj 2016 10:19

Svoju priču slagali su punih osam godina na jedinstvenoj lokaciji od 20 ha

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NOVI TURISTIČKI SADRŽAJI NA RANČU OBITELJI ČONDIĆ U KADANOVCIMA -

KADANOVCI – Na izlazu iz naselja Kadanovci, uz državnu prometnicu Pleternica – Slav. Brod smjestio se Ranč obitelji Čondić. Dugo godina, zapravo punih osam godina prolaznici i putnici su vidjeli da se tu nešto gradi, stvara, niču neki objekti, no stvarnu priču još nitko zapravo nije znao.

- Osam godina naša obitelj stvarala je na ovom jedinstvenom području svoju priču i ostvarivala svoju ideju. Uspjeli smo ovdje okrupniti preko 20 ha zemljišta, od čak 156 vlasnika, što je bio dugotrajan i mukotrpan posao. S idejom je započeo još moj otac Stjepan, inače dugogodišnji poduzetnik s pilanom, a nastavili smo sada cijela obitelj, sin Robert, snaha Ljerka i naših četiri sina, Antonio, Matej, Stjepan i najmlađi Franjo – počeo je svoje predstavljanje Robert Čondić, koji navodi što sve ima i što će sve uskoro pružati Ranč Čondić. Ukupno je izgrađeno 39 različitih objekata na cijelom imanju, koje ima staje sa domaćim životinjama, krave, konje, ponije, prostor za jahanje i vožnju zapregom, vidikovce, sjenice, dječje igralište, devet drvenih bungalova za smještaj gostiju, akumulaciju i ribnjake od 1,5 ha pod vodom, ribolov i vožnju čamcima, šetnice, prostore za kampiranje i roštiljanje, a uskoro se završava i veliki restoran te još pedesetak ležajeva u čvrstomobjektu, tako da će ponuda Ranča biti 80 postelja. Prostor obiluje raznim prirodnim sadržajima, jezerima, šumom, izvorima, livadama, a obitelj Čondić ga je još oplemenila.

Svečanom otvorenju bilo je nazočno puno gostiju, jer iz obližnje Pleternice udaljene oko 6 km sa Obiteljskom biciklijadom došlo je pedesetak biciklista, a kroz projekt Društva naša djeca u sklopu projekta „Svijet kroz dječje oči“ došlo je stotinjak roditelja i djece na druženje i sportske igre. Svečanom otvaranju nazočili su i dogradonačelnik grada Pleternice Domagoj Katić, direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović, prostor su blagoslovili pleternički župnik preč. Antun Čorkovići župni vikar vlč. Marko Čubelić, a rezanjem vrpce svečano za posjetitelje otvorili Ljerka Čondić i najmlađi sin Franjo.

- Sve ovo do sada nije bilo lako, posebno ishodovanje potrebne dokumentacije, građevinske, lokacijske i uporabne dozvole. No to je sve iza nas, a sada se okrećemo novom poslu, pružanju turističkih usluga smještaja, boravka, i prehrane gostiju. Do sada je uloženo preko milijun kuna, ne računajući naš rad i materijal koji smo imali svoj, posebno drvenu građu koju smo sami proizveli. Na kraju mogu samo pozvati sve, dođite na naš ranč, ostavite užurbani gradski život, ostavite stres i dođite kod nas gdje se možete opustiti i zabaviti, uživati u prirodi, ekološkoj okolini i uživati – pozvao je Robert Čondić, koji je nositelj turističkog imanja i OPG-a, no zbog posla kojim se namjeravaju baviti morta će kroz registraciju dostići viši nivo organizacije kroz tvrtku.

Kako na cijelom prostoru ima i poljoprivrednih površina na kojima se uzgajaju ratarske kulture i povrće u restoranu će nuditi svoju hranu proizvedenu na imanju.

Tekst/foto: Vladimir Protić