Utorak, 28 Lipanj 2016 14:53

Darivali rodilište OŽB Požega uređajem bilirubinometar

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAKON ROĐENDANSKOG KONCERTA RADIJA VALIS AUREA -

POŽEGA - Od sada će i najmanji pacijenti, oni tek rođeni na rodilištu OŽB Požega moći bezbolno napraviti analize krvi, bez bockanja i vađenja krvi, sa novim uređajem bilirubinometar, koji je donirao požeški Radio Valis Aurea. Sredstva za nabavku ovog uređaja koji najmanjim pacijentima osigurava bezbolne i ugodne trenutke u bolnici RVA je prikupio na humanitarnom rođendanskom koncertu na IMG 3252kojemu je gostovala popularna Severina.

- Zahvaljujem se RVA na ovoj lijepoj gesti i donaciji ovog modernog aparata za mjerenje bilirubina kod djece koji omogućuje bezbolno mjerenje bez vađenja krvi, a može se ponavljati kod novorođenčadi neograničen broj puta bez imalo boli kod djeteta. naša bolnica ulaže značajna sredstva u medicinsku opremu, pa je prije godinu dana bila na prvom mjestu hrvatskih bolnica. Nastojimo to mjesto zadržati, no iako opremom pratimo trendove, nemoguće je sve nabaviti, pa nam je ova donacija dobro došla – istakao je prim. mr. sc. Miljenko Vukoja, dr. med., predsjednik Stručnog vijeća OŽB Požega, dodajući da se nada da to neće biti posljednja donacija i da će ju uvijek rado prihvatiti.

- Naše rodilište je u potpunosti obnovljeno i danas izgleda prelijepo. Naravno, potrebno je trajno nabavljati i ulagati u raznu opremu i najnovije tehnologije, kako bi naš rad bio što uspješniji. Ovaj aparat upotpunit će našu zdravstvenu skrb za najmanje pacijente, novorođene bebe. kako vam one ne mogu zahvaliti, jer one ne mogu ništa drugo nego samo plakati, ja vam se zahvaljujem u njihovo ime – istakao je mr. sc. Božidar Njavro, dr. med., voditelj odjela ginekologije liječnik OŽB Požega.

IMG 3256- Ovo je screening uređaj koji se koristi samo za najmanju djecu, jer čini najmanje traume kod njih. Nama će biti od velike koristi pa se ja zahvaljujem RVA i Severini Vučković koji su nam ovo omogućili - rekla je prim. mr. Marijana Tomić Rajić, dr. med, voditeljica odjela neonatologije na odjelu pedijatrije OŽB POžega.

- Želim se zahvaliti ispred RVA svim slušateljima koji su u velikom broju došli na naš rođendanski koncert i kupnjom svoje ulaznice su omogućili kupnju ovog uređaja. Zahvaljujem i sponzorima koji nas prate tijekom cijele godine a ovakav veliki humanitarni koncert organiziramo već treću godinu a organizirat ćemo ga i nagodinu. Zahvaljujem bolnici na brzoj komunikaciji i dogovoru oko nabavke ovog uređaja. Vrijednost uređaja je 39.375 kuna – istakla je direktorica RVA, Marija Piper Horvat i uručila uređaj bilirubinometar.

Tekst/foto: Vladimir Protić