Petak, 22 Srpanj 2016 13:04

Velički bazeni ipak u domaće ruke, dva nova subjekta u ozbiljnim pregovorima sa Podravskom bankom!?

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOLAZE LI BOLJI DANI ZA TURIZAM POD PAPUKOM? -

VELIKA – Gotovo je izvjesno da je projekt obnove i otvaranja veličkih bazena doživio propast kojeg je nositelj tvrtka Zlatne terme na čelu sa Rudolfom Radikovićem i suvlasnicima. Ništa se nije napravilo već naprotiv uništilo sve što se moglo uništiti, a zemljište, odnosno cijeli kompleks opterećen je bankovnom hipotekom za podignuti kredit koji se, kako doznajemo, uredno ne vraća. Iz tog razloga Podravska banka ima glavnu riječ što i kako dalje s tim kompleksom.

Slobodno se može reći da Rudolf Radiković na ovim prostorima odlazi u laganu neslavnu prošlost, a sva njegova dosadašnja obećanja kako će se sa izgradnjom započeti, danas, pa sutra, pa za mjesec, godinu i slična bila su „na vrbi svirala“. Mnogi su vjerovali Rudolfu Radikoviću dok je „mazao oči“ svima oko sebe uvjeravajući kako je problem sa ishođenjem dokumentacije i drugim administrativnim barijerama pa nakon toga sa dobivanjem kredita kojeg koči HBOR i tako u nedogled.

Kompleks je devastiran, zapušten nad kojim se zgražaju svi prolaznici i znatiželjnici koji dolaze vidjeti kako sve to izgleda. Kod Podravske banke tvrtka “Zlatne terme” krajem 2013. godine zadužila se za niti manje niti više već 1,65 milijuna eura. Kolike su još na to kamate, a koliko je i da li je uopće koja rata kredita plaćena za sada nije poznato.

Sve u svemu, neslužbeno doznajemo da su se pojavile dvije zainteresirane strane i da su kod Podravske banke iskazale zainteresiranostda postignu sporazum i kupe taj kompleks.

Takvu mogućnost najavljivao je velički općinski načelnik Vlado Boban kojeg s razlogom možda i najviše „žulja“ problem oko bazena. Načelnik Boban nam je potvrdio da je općina zainteresirana da otkupi kompleks ili da s nekim ide u javno-privatno partnerstvo. Budući da je općina Velika vratila višemilijunska dugovanja koja su je opterećivala u ovom slučaju ona ne bi bježala od kreditnog zaduženja, a sve s ciljem vraćanja nekadašnjeg sjaja veličkim bazenima.

Neslužbeno doznajemo da je i poznati požeški gospodarstvenik Goran Šutalo, vlasnik Color grupe, iskazao zanimanje za kupovinu veličkih bazena od Podravske banke o čemu je već na tu temu i obavio razgovore. Neke informacije idu u pravcu i da postoji mogućnost ulaska općine Velika i Gorana Šutala u javno-privatno partnerstvo.

Očekuje se da bi se do kraja ljeta moglo odmotati klupko i da bi velički bazeni mogli dobiti novog vlasnika koji je spreman uložiti i staviti u punu funkciju nekadašnju turističku ljepoticu u veličkom kraju gdje su dolazili brojni turisti iz raznih krajeva kako iz Slavonije tako i Hrvatske na odmor i uživanje.

Kontaktirali smo telefonski i Rudolfa Radikovića koji je pomalo iznenađen prokomentirao kako nije upoznat s time da netko pregovara s bankom o preuzimanju bazena. Možda i ne treba više nitko kontaktirati Rudolfa Radikovića jer ipak vlasništvo kompleksa je u konačnici banke, a njegovo odnosno tvrtke Zlatne terme.

Biti će veoma zanimljivo pratiti razvijanje tijeka situacije o čemu ćemo po svakom saznanju izvijestiti javnost.

Tekst/foto: pozega.eu