Subota, 27 Kolovoz 2016 11:57

„Zajedno do razvoja“ pomoći će prijaviteljima na projekte

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA PANORA DOBILA VRIJEDAN PROJEKT ZA RAZVOJ MREŽE POMOĆI KORISNICIMA EU FONDOVA -

POŽEGA - Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora uspjela je dobiti jedan od značajnijih projekata za svoj budući rad, jačanje i razvoj mreže pomoći i podrške prijaviteljima i korisnicima EU fondova. Vrijednost projekta je 1,479 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva 1,257 milijuna kuna, a projekt će se financirati narednih 30 mjeseci. Bespovratnih sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU).

IMG 5816Cjelokupni rad, a posebno dobivanje ovakvog projekta s bespovratnim sredstvima pohvalio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. On očekuje da će agencija sada dobiti nove dimenzije i mogućnosti pružiti potpore i brojnim gospodarstvenicima koji se susreću s preprekama u privlačenju sredstava EU fondova. Kroz pomoć gospodarstvenicima, obrtnicima i lokalnoj zajednici pribavit će se dodatna sredstva za brži razvoj.

- Prvi put nam je Ministarstvo odobrilo značajnija sredstva. Sada je otvorena mogućnost kako bismo se mogli kvalitetnije ojačati i pomagati svim dionicima na području županije koji pripremaju svoje projekte od javnopravnih tijela, škola, vrtića, zdravstvenih ustanovama, županije, općina i gradova i općinama, ostalih institucijama, posebno sredina koje nemaju svoje razvojne agencije – istakla je na tiskovnoj konferenciji direktorica RRA Panora, Senka Horvat.

- Nastojimo doći do sredstva, ponajprije iz EU fondova, kako bi mogli proširit našu razvojnu agenciju, zaposliti mlade i stručne ljude koji su spremni raditi na pripremanju projekata, a u tom kontekstu priskrbljeno je i ovih 1,5 milijuna kuna. Proširenjem naše agencije otvaraju se nove mogućnosti za privlačenje sredstava za sve projekte od onih u školama do onih u ostalim županijskim institucijama. Razvojna agencija Panora ovime dobiva novu dimenziju razvoja i potpore gospodarstvu – dodao je župan Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić