Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 17:24

Za rođendan dobili cjelokupno uređen dom i vatrogasno spremište

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

DVD GRADAC OBILJEŽIO 90 GODINA POSTOJANJA I RADA -

GRADAC - Preko 500 tisuća kuna uložio je grad Pleternica i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Vatrogasni i mjesni dom u Gradcu, naselju koje se naslanja na grad Pleternicu. To je ujedno bio poklon za obilježavanje velike obljetnice, 90 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradac i vatrogasaca koji u ovom mjestu djeluju od 1926. godine.

Svečanim rezanjem vrpce, koju su prerezali članovi dječjeg vatrogasnog odjeljenja uz pomoć pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i saborskog zastupnika Franje Lucića vatrogascima je predan novouređeni dom na upotrebu. Zgrada katnice koja u donjem dijelu ima vatrogasno spremište za vozila i opremu vatrogasaca, a u gornjem dijelu veliku društvenu dvoranu koju osim vatrogasaca koristi cijelo selo za sva događanja, preuređena je od krova do temelja, s novom vanjskom fasadom i unutrašnjim uređenjem, novom stolarijom i podovima, uz primjenu svih elemenata za energetsku učinkovitost. 

Nakon svečanosti otvaranja uslijedila je svečana sjednica na kojoj je v.d. predsjednika društva Ivan Zeljko kroz izlaganje podsjetio na 90 godina vatrogastva u Gradcu. Za visoku obljetnicu DVD Gradac je dobio plaketu od vatrogasne zajednice Požeštine i Hrvatske vatrogasne zajednice. Plakete su dobili i zaslužni članovi, vatrogasci Darko Šinko, Mladen Kvesić i Karlo Drahotusky. Zahvalnice su dobili brojni donatori i pojedinci koji su pomagali i zaslužni su za dosadašnji uspješan rad gradačkih vatrogasaca.