Subota, 25 Veljača 2017 09:43

Za novog sindikalnog povjerenika izabran Željko Obradović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE SINDIKATA SLAVONIJE I BARANJE U TVRTKI PLAMEN -

POŽEGA – Podružnica Sindikata Slavonije i Baranje u metaloprerađivačkoj tvrtki Plamen u Požegi, kao najvećoj organiziranoj sindikalnoj podružnici održala je Izvanrednu i Izbornu skupštinu. Nakon što je dosadašnji povjerenik sindikata, u prošloj godini podnio ostavku, uglavnom u određenim nesnalaženjima kao sindikalnog čelnika i obavljanju osnovne funkcije sindikata, zaštita prava radnika i prava iz radnog odnosa radnika, održani su izbori za novo čelništvo. Inače u Sindikatu Slavonije i Baranje u našoj županiji u članstvu su djelatnici Spin Valisa, a u Slavoniji osim niza tvrtki tu su i radnici vukovarskog Vupika. Izbornoj skupštini nazočili predsjednik uprave „Plamena“ Milan Matijević, zamjenik predsjednika Glavnog odbora Sindikata Slavonije i Baranje, Jovica Živanović, predstavnik Saveza samostalnih sindikata, Mato Stanković, a skupštini je predsjedavao predsjednik Sindikata Slavonije i Baranje, Dragutin Šmerda.

Na skupštini je izabralo novo rukovodstvo, pa je za predsjednik Podružnice Plamen jednoglasno izabran Željko Obradović, cijeli radni vijek proveo je kao radnik požeškog Plamena, a i u ovom vremenskom razdoblju od ostavke, obavljao je dužnost sindikalnog povjerenika. Za zamjenika povjerenika izabran je nasljednika izabran je Marijan Bošnjak, a izabrani su povjerenici po pogonima u Plamenu.

Dragutin Šmerda je pozvao da se krene dalje, određeno nesnalaženje dosadašnjeg rukovodstva i pogreške, na koje su ukazivali i sami radnici, sada je završeno, te treba krenuti dalje u rad. – Potreban nam je veći rad jer samo organizirani imamo snagu i možemo se izboriti za naša radnička prava. Povjerenici se trebaju više aktivirati i animirati svoje članstvo u sindikalnim grupama. Rad sindikata nije samo djelovanje na materijalnim pravima i kolektivnom ugovaranju već i na humanitarnom, posebno kada se tiče oboljelih radnika, radnika na dugotrajnom bolovanju, te i obilazak i pomaganje obiteljima umrlih članova – istakao je Šmerda u zaključku skupštine.
Novom rukovodstvu i cijeloj podružnici Sindikata čestitao je i zaželio uspješan zajednički rad s poslovodstvom tvrtke Plamen, predsjednik uprave Milan Matijević, te istakao da je vidljivo da neki pojedinci nemaju dobar odnos prema radu i sredstvima za rad. Upravo tu se moraju aktivirati sindikalni povjerenici u pogonima i istaći dobre radnike, jer te radnike će i uprava nagraditi, no istaknuti treba zaista dobre i marljive radnike koje cijene svi radnici. Radnike koji su nositelji proizvodnje uprava će svakako dodatno nagraditi, jer tvrtka nisu strojevi, nego radnici, a u dosadašnjem odnosu Sindikati i uprava, uvijek je postignut sporazum na zadovoljstvo obje strane.