Subota, 22 Travanj 2017 10:00

Ćiro Požeški i pet domaćih bandova za djevojčicu Rinu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT -

POŽEGA - Povodom obilježavanja Dana Požeško-slavonske županije i proslave 807. godišnjice postojanja i prvog spomena požeške županije održan je Humanitarni koncert za bolesnu djevojčicu Rinu Beble u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc". Iako u dvorani nije bilo veliki broj posjetitelja, po riječima organizatora prodano je preko 2.000 ulaznica, jer su oni koji i nisu mogli doći na koncert, svojim humanim srcem kupili ulaznicu za pomoć bolesnoj djevojčici i podržali ovu humanitarnu akciju. Rina se nalazi na liječenju u Zagrebu, a uz nju su i njeni roditelji, kojima treba pomoć za financiranje dugotrajnog boravka i omogućiti im da budu uz svoju djevojčicu dok traje bitka za njeno ozdravljenje.

Sve posjetitelje u dvorani pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i zahvalio se svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i kupnjom jedne i više ulaznica dali svoju nesebičnu podršku. – Svi ovdje zajedno dali smo potporu jednoj djevojčici koja se bori za svoj život i svima hvala od sveg srca. Jedno veliko slavonsko srce šaljemo odavde malenoj Rini za pobjedu koju ona hoće i mora dobiti, pobjedu života. Osim ljubavi prema glazbi nas sve veže i jedno srce ljubavi za pomaganje – istakao je župan Tomašević zahvaljujući i medijima koji su također pokazali svoje humanitarno srce animirajući građane da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Župan Tomašević uručio je i zahvalnice svim izvođačima koji su besplatno nastupili u sklopu humanitarne akcije.

Uz starog i poznatog doajena tamburaške glazbe, ali i rokerske glazbe, retro glazbe, Borisa Ćiru Gašparca, najpoznatijeg kao Ćiru Požeškog, koji je na Danu županije dobio i nagradu za životno djelo nastupili su Tamburaški sastav Posegana, TS Zlatna dolina koji je pratio Ćiru, glazbeni sastav Libreto Band, Anđeli i TS Paori.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Tena Protić