Petak, 26 Svibanj 2017 10:06

Najaktivnija Matica u županiji ponovila mandat predsjedniku Stjepanu Markoviću

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

25. REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Jedna od većih Matica umirovljenika je ona Jakšička s 267 članova, no definitivno što su potvrdili i pohvalili svi gosti i uzvanici, jedna od najaktivnijih matica, s nizom programa, projekta i najviše putovanja, od Padove, do Venecije, Beča i Mađarske, čak triju toplica, do Zagrebačkog i Osječkog kazališta i posjeta operama i mjuziklu. Sve su to članovi posjetili samo u prošloj godini, a za ovu 2017. također imaju vrlo bogat program.

MU Jakšić poznata je i po svom zboru, mješovitom pjevačkom zboru koji nastupa na brojnim priredbama, a branio je prošle godine i županijske boje na Državnoj smotri u Prelogu. Redovno nastupaju na županijskom natjecanju, ali i na svim nastupima u općini Jakšić. Za sve je uz članove zbora posebno zaslužna voditeljica Ivanka Pečur, koja je i ovaj puta za Skupštinu priredila nekoliko pjesama.

Jakšićki umirovljenici aktivni su i u sportu i sportskim natjecanjima, tako da svake godine u svoje vitrine donesu po koji pehar i medalju sa Sportskih susreta, na koje idu redovno sa potpuno popunjenim ekipama u svim kategorijama u kojima se natjecanje održava.

Kako je bila izborna Skupština, naravno da je jednoglasno usvojen prijedlog da se izabere staro i uspješno dotadašnje rukovodstvo, uz malo osvježenja i novih pojedinaca. Tako je potvrđeno da će Maticu i dalje voditi u novom mandatu Stjepan Marković, zamjenica će biti Štefica Stojčević, tajnica Marija Japundžić, a blagajnica Štefanija Čiček. Ovoj posljednjoj posebno su svi iskazali pohvale jer se obračun zna za svaku lipu, a samo u prošlom mandatu kroz njene ruke i njeno knjigovodstvo prošlo je preko 200 tisuća kuna. Zahvala je išla posebno i općini Jakšić koja je prošle godine Maticu pomogla s 12 tisuća kuna, a ovu će s 15 tisuća kuna.

Uz to krajem godine kreće u renoviranje i uređenje stare škole u Jakšiću iz Europskog fonda, gdje će Jakšić dobiti svoju Narodnu knjižnicu i čitaonicu, ali i nove i uređene prostorije za Maticu umirovljenika, najavio je načelnik općine Ivica Kovačevi, dajući punu podršku radu ove udruge.. Rad Matice pohvalio je i Željko Obradović, tajnik županije, te Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije. I ovu skupštinu umirovljenici su iskoristili za druženje, svečani ručak i zabavu uz ples do popodnevnih sati.