Petak, 01 Rujan 2017 10:28

Tisuće vjernika molile uz lik Gospe od Suza

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠILE 62. DEVETNICE "GOSPI OD SUZA" U PLETERNICI -

PLETERNICA - Sinoć je završilo središnje euharistijsko slavlje u čast Gospi od Suza u pleterničkom Svetištu koje je predvodio mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s više od 50-ak svećenika. Svoju utjehu došlo je potražiti kod Nebeske Majke – Gospe od Suza, njoj se preporučiti i od nje zatražiti utjehu u svim patnjama bolima i tegobama više od 15 tisuća vjernika iz gotovo svih župa Požeške biskupije ali i susjedne Đakovačko-osječke, te Sisačke i Zagrebačke.

Iz gotovo svih pravaca pristizali su pješaci-hodočasnici koji su pjesmom i molitvom upućivali molbe i vapaje za sve svoje i potrebe svojih bližnjih. Mještani u selima kroz koja su pješaci-hodočasnici prolazili pripremili su im, ispred svojih kuća, i na stolove stavili svakojakog pića kako bi se mogli okrijepiti i nastaviti svoj hodočasnički put.

Među brojnim vjernicima na svečanom euharistijskom slavlju bila je i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, njen pomoćnik Davor Huška te pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, više zastupnika u Hrvatskom saboru, gradonačelnici i načelnici općina s područja Požeško-slavonske županije i dr.

Svečanost devetnice u čast Gospi od Suza i euharistijsko slavlje završilo je procesijom sa svijećama uz molitvene zazive i marijanske pjesme.

Tekst/foto: V. Protić