Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 11:54

Na svečanoj sjednici za 60 godina u vatrogascima nagrađen Tomo Šedevi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVEČANO OBILJEŽENA 90. GODIŠNJICA DVD SESVETE -

SESVETE – Povodom svečanosti obilježavanja 90 godina postojanja DVD Sesvete, gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić, predala je ključeve malog navalnog vozila Mercedes zapovjedniku DVD Sesvete Domagoju Stojčeviću. Vozilo je došlo u sklopu donacije Vlade Tirola iz Austrije. Vozilo, kao i objekte i vatrogasce je blagoslovio župnik vlč. Josip Klarić. Svečanost obilježavanja počela je pokaznom vježbom vatrogasaca grada Pleternice i demonstracijom gašenja požara na objektu s dva vatrogasna vozila.

Tajnik DVD Sesvete, Tomislav Stojčević je sve goste i uzvanike na obljetnici upoznao s dugom povijesti sela Sesvete, koje se prvi puta spominje 1332. godine, a već 1759. godine ima i osnovnu školu. Vatrogasni dom izgradili su odmah nakon osnivanja vatrogasaca 1927. godine. Po svim povijesnim podatcima oduvijek je bilo napredno i selo od značaja za cijeli kraj. Danas DVD Sesvete, iako kao i ostala slavonska sela doživljavaju pad stanovništva, još uvijek u vatrogascima ima 70-tak članova, dogradili su dom, ali im nužno treba uređenje doma koji se nalazi u sred sela.

Čestitke uz obljetnicu uputila im je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, dopredsjednik HVZ Željko Petrović, Marko Ašenbrener u ime VZ Požeško-slavonske županije i Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine. Uz visoku obljetnicu DVD Sesvete dobili su i plaketu Hrvatskog vatrogasnog saveza.

Visokim priznanjima i vatrogasnom spomenicom HVZ nagrađen je Tomo Šedevi za 60 godina rada u vatrogastvu, Matija Baričević, Alojz Perak i Davorin Martin Smoljanović za 50 godina, za 40 godina rada u vatrogastvu Ivica Konjarik, Petar Perak, Ivan Šedevi, za 30 godina rada Ivan Perak, Davorin Rohaček, Branko Stojčević, Ivica Stojčević, Branko Stojić, Ivan Perak ml., Vinko Vukašinović, Petar Živković, za 20 godina rada Marijan Perak, Zoran Bilić, Tomislav Stojčević i Josip Šedevi.