Petak, 08 Lipanj 2018 18:29

Požeško - slavonska županija predstavljena japanskim gospodarstvenicima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAGREB - U utorak predstavnici vodećih japanskih tvrtki posjetili su Republiku Hrvatsku kako bi istražili poslovne mogućnosti za suradnju između dviju zemalja. Regionalna razvojna agencija PANORA d.o.o. Požeško-slavonske županije prezentirala je investicijske potencijale kao i ključne projekte županije.
Požeško-slavonsku županiju predstavili su Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, direktorica regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije-PANORA d.o.o. i Nikolina Soldo suradnica u regionalnoj razvojnoj agenciji PANORA d.o.o.

Posjet su zajedno organizirali Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH te regionalni ured JETRO-a (Japanske organizacije za vanjsku trgovinu) sa sjedištem u Beču u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj.86f46ca3cde59dd03fcaa9ad1eba63ce 2 XL

Japanskim gospodarstvenicima se predstavilo gospodarsko okruženje za ulagače i poslovne prilike koje im se pružaju u Hrvatskoj kao i mogućnosti za suradnju između dviju zemalja i povezivanje s potencijalnim partnerima.

Naglasak je bio na aktivnijem pristupu investitorima kao i posvećivanje pozornosti ulagačima bez obzira na njihovu veličinu. Također je predstavljen investicijski potencijal koji nudi Požeško-slavonska županija kao i prednosti industrijskih zona gradova na području županije i sam turistički potencijal županije.

Ispred japanske delegacije koju je predvodio veleposlanik Japana u Hrvatskoj Keiji Takiguchi stigli su predstavnici tvrtki Mizuho Bank Europe N.V. Vienna Branch, Mizuho Bank, Ltd., Mitsubishi Corporation Belgrade Liaison Office, ITOCHU Corporation Hungary Kft., ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, Mitsui & Co.Deutschland GmbH Hungarian Representative Office, KPMG Ceska Republika, s.r.o., Hino Motors Europe N.V., Yokogawa Europe, Kajima Europe Limited, Japan Tobacco International SA, DAIKIN EUROPE N.V., Daikin Central Europe te SUMITOMO ELECTRIC Hartmetall GmbH.