Srijeda, 04 Srpanj 2018 11:53

Poljoprivredne ljekarne u Pleternici i Požegi te 11 zaposlenika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

20 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA TVRTKE OROZ PHARM -

POŽEGA - Bilo je to prije 20 godina kada se Perica Oroz, agronom po struci, odlučio upustiti u privatne poslovne vode i otvoriti specijaliziranu prodavaonicu, Poljoprivrednu ljekarnu prvo u Pleternici, a kasnije i Požegi. Svojim stručnim pristupom uz ponudu velikog broja proizvoda tvrtka Oroz pharm želi se približiti svim poljoprivrednim proizvođačima, obiteljskim gospodarstvima, ratarima, stočarima, voćarima i vinogradarima u čemu je i uspjela. 

Tvrtka Oroz pharm i njen vlasnik skromno su obilježili 20-u obljetnicu uspješnog poslovanja. Tom prilikom posjetio ih je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore dr.sc. Tomislav Radoš u pratnji Marka Dumančića, direktora Županijske komore Požega koji su Perici Orozu, vlasniku tvrtke uručili priznanje za uspješan 20-godišnji rad.

- Sve je počelo u ožujku mjesecu 1998. godine kada smo otvorili prvu našu prodavaonicu na obližnjoj lokaciji od ove. Na prvotnoj smo lokaciji proveli pet godina i nakon toga sagradili novi objekt i poslujemo ovdje u ovom kao što vidite. Dvadeset godina smo u ovom poslu, dijelimo dobro i zlo, pokušavamo biti na usluzi svim našim kupcima koji se bave poljoprivredom i koji trebaju naše usluge i proizvode. Iz brojnih primjera vidljivo je da smo kod naših kupaca opravdali povjerenje što je vidljivo gledajući i na financijske pokazatelje i promete koji iz godine u godinu rastu, kao i broj zaposlenih. To su zdrava povećanja, nikom ništa nismo dužni, financijski pomažemo našim partnerima, radimo vlastitim kapitalom i nismo kreditno opterećeni. Surađujemo sa svim profilima proizvođača, povrtlara, stočara, ratara, a u zadnje vrijeme u većoj mjeri s vinogradarima. Radimo na dvije lokacije, ovdje u Pleternici i Požegi - rekao je Perica Oroz dodajući kako je radio u privatnim tvrtkama što mu se nije činilo kao dugoročno.

- Odlučio sam se za privatni biznis, posudio novac i krenuo u poslovne vode. Danas zapošljavamo 11 zaposlenika. U posao se uključila i supruga koja je također dio naše ekipe. Osiguravam za sve zaposlenike uredne i redovite plaće što moji zaposlenici i zaslužuju - zaključio je Perica Oroz.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska