Utorak, 13 Studeni 2018 11:55

Vlado Krauthaker osvojio glavnu Vinart nagradu za Osobu godine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJA GODIŠNJA POSTIGNUĆA NA HRVATSKOJ VINSKOJ SCENI  -

Pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi

ZAGREB - Kako na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake iz različitih grana vinarstva najbolje znaju u zagrebačkoj tvrtci Vinart, koja je drugu godinu zaredom organizirala dodjelu Vinartovih godišnjih postignuća. Pred čak 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva, vinski Oscari uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

 - Izuzetno smo ponosni što je dodjela nagrada najboljim vinarima i vinarijama uspješno zaživjela i dokazala da u Hrvatskoj postojano raste i razvija se ne samo interes za vrhunska vina, nego i cjelokupna vinska scena. Stoga od srca čestitam dobitnicima te se nadam da nas sve očekuje još mnogo uspješnih godine – izjavio je osnivač nagrada Saša Špiranec.  

Među nagrađenima istaknuli su se Vlado Krauthaker koji je osvojio glavnu nagradu Osoba godine te Vinarija Miloš kao Vinarija godine, dok su u kategoriji nagrada regionalne vinarije godine, nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija). Nagradu Vinarija godine primila je Martina Krauthaker Grgić. - Ovo je bila naša 43 berba i iznimno smo ponosni na ovo priznanje. Lijepo je kada dugi niz godina radite i vidite da se ulaganje isplatilo jer su vina Krauthaker cijenjena na području cijele Hrvatske i šire – rekao je Vlado Krauthaker.

U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrade su odnijeli Roto dinamic d.o.o. kao veletrgovac godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine.  

Osim godišnjih nagrada najboljim vinarima i vinarijama, na sinoćnjoj dodjeli koju je vodio poznati glumac Vedran Mlikota, uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo. Ove godine to su legendarni međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te ugledni znanstvenik i autor brojnih stručnih publikacija prof. dr. sc. Nikola Mirošević. Nagrada udruge Women on Wine za vino godine Bibich Ambra uručena je vinariji Bibich. 

Brojna vinska iznenađenja tek dolaze, stoga nestrpljivo očekujemo godinu pred nama.