Ponedjeljak, 26 Studeni 2018 10:37

Četiri dana sajmovanja iskoristilo i desetak proizvođača iz Požege

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ODRŽAN 23. KATARINSKI SAJAM U SLAVONSKOM BRODU -

SLAV. BROD - Ponovno je Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu bila prepuna izlagača i posjetitelja, koji su posjetili 23. Katarinski sajam. Četverodnevna je to manifestacija koja je okupila gotovo 250 izlagača iz Hrvatske i četiri susjedne države, proizvođača autohtone hrane, pića, slastica, suvenira, nakita, igračaka, odjeće i obuće, kućanskih potrepština, božićnih ukrasa i drugog. Brojni OPG-ovci donijeli su na sajam svoje domaće proizvode i ponudili ih Brođanima, ali i posjetiteljima iz okolnih gradova. Uz dvoranu izlagači a posebno ugostiteljska ponuda i manifestacija Dani piva i Olimpivska natjecanja, održavala se i u nekoliko šatora na vanjskom dijelu oko dvorane. Održan je i Dječji katarinski sajam i gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“.
Nagradu za najljepši štand ove godine dobio je izlagač, tvrtka Hoby centar „Kožul“ iz Broda, za novu liniju proizvoda Home decor, koji donosi sve za božićne i novogodišnje blagdane za svaku kuću i dom.
I ove godine bilo je desetak izlagača iz Požege, od kojih smo neke zabilježili i našim fotoaparatom, a bilo je i dosta posjetitelja iz cijele Požeštine. Zadnjeg dana u nedjelju, na svoje su došli ljubitelji folklora, stare slavonske pjesme u izvođenju ženskih i muških pjevačkih skupina, pjesme i kola u izvođenju nekoliko KUD-ova, ali i pošalica i humora u scenskom prikazu svakodnevnih seoskih situacija. Sve štandove je na kraju obišao brodski gradonačelnik Mirko Duspara i svim izlagačima uručio Zahvalnice i prigodne suvenire. Čestitao je i svim Katama, Katarinama i Katicama imendan i nagradio ih s prigodnim poklon paketima domaćih proizvoda.