Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 11:06

Održan Obrtnički forum na temu razvoja kontinentalnog turizma

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Grada Požege, Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega u Gradskoj vijećnici održan je Obrtnički forum koji je već tradicionalno dio požeškog „Vincelova“ i projekta „Zeleno – plavo“.

Forumu su uz domaćine, gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića i njegove zamjenike, prisustvovali Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma RH Garija Cappellija, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Luka Balenović, predsjednik HGK Požega, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško - slavonske županije, Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega te brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Glavna tema razgovora bio je razvoj kontinentalnog turizma za čiji razvoj je potrebna edukacija, kao i strateška pomoć u održivom razvoju.

- Slavonija svojim duhom, bogatstvom i dobrim ljudima, dugogodišnjom tradicijom obrtništva i zdravim okolišem može puno toga ponuditi. No, za to moramo biti spremni i to na način da u svakom trenutku možemo zadovoljiti one potrebe koje se nalaze u našoj bližoj i široj okolici onim proizvodima koji se u tom trenutku potražuju. Na svim razinama moramo olakšati rad našim poduzetnicima i obrtnicima koji imaju izrazit doprinos. Želimo financijski, strukturno i sustavno osigurati proizvodnju tijekom cijele godine jer ako mi opskrbljujemo plavu Hrvatsku, onda i zelena Hrvatska ima budućnost. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

O obrazovanju za obrtnička zanimanja govorio je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

- Ovo je prvi puta da smo otvorili temu kontinentalnog turizma upravo u srcu Slavonije i da želimo razgovarati o tome na koji način možemo spojiti proizvodnju u ovim županijama s onima koji će napraviti izvoz na kućnim vratima. Turizam je izvoz na kućnim vratima kroz hranu koja treba biti kvalitetna, a koju vi imate, međutim dolazi do problema kvantitete. – rekao je Ranogajec.

U ime ministarstva turizma i ministra Garija Cappellija okupljene je pozdravila njegova pomoćnica Snježana Brzica.

- Ova manifestacija upravo ukazuje na važnost proizvodnje kvalitetne hrane, kao nečega što je podloga za dobro ugostiteljstvo i za goste. Malim koracima idemo prema tome da Slavonija kao regija postane poželjna destinacija. Turističke zajednice prepoznale svu važnost domaće proizvodnje i kroz razne oblike malih manifestacija promoviraju ih diljem Hrvatske. Slavonija mora biti brendirana i zato je Ministarstvo turizma prošle godine ugovorilo strateški marketinški plan koji je jako važan za promociju Slavonije kao regije. Svaka od slavonskih županija ima strateški dokument razvoja turizma. Slavonija je turistički vrlo zanimljiva, kao i vrlo slična zbog proizvoda koji nas povezuju. – rekla je pomoćnica ministra.

Na sudjelovanju u projektu svim sudionicima zahvalio je Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije.

Galerija slika