Utorak, 05 Ožujak 2019 09:48

“Korpa Tomislavgrada” i “Pleternička korpa” dokaz su kvalitete autohtonih proizvoda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA - U sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ financiranog iz Programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora u Pleternici su se predstavili su se gospodarstvenici iz Pleternice i Tomislavgrada.

Predstavljanje je upriličeno na štandovima u Vinogradskoj ulici gdje su Pleterničani ali i svi drugi prolaznici, putnici namjernicima mogli kušati domaće proizvode proizvedene u duvanjskom kraju kao i one domaće od proizvođača iz pleterničke i bliže okolice.
-Proizvođači s područja Pleternice su se udružili u tzv. “Pleterničku korpu” kao i gosti iz Tomislavgrada koji su se udružili u “Korpu Tomislavgrada”.

Kroz te korpe prezentiramo 10 proizvoda Pleternice i isti toliki broj iz Tomislavgrada. Prilika je kao što vidite što se sve nudi, o kojim se proizvodima radi i dakako da ih kušate i ocijenite njihovu kvalitetu – rekla je Marija Šarić direktorica Pleterničkog centra Pleternica.

Slobodno se može reći da su Pleterničani okupirali štand na kojem su bili predstavljeni i ponuđeni proizvodi na degustaciju doneseni iz Tomislavgrada.

-Evo ovdje smo donijeli i nudimo deset naših proizvoda naše Zadruge iz Tomislavgrada. Kao što vidite tu su naši suhomesnati proizvodi, pršut, pečenica, sirevi, med, likeri, kupinovo vino i dr. Prezentiramo i turističku ponudu na našem području i dijelimo prospekte Hajdučkih vrleti i Eko sela Grabovica na Buškom jezeru i Udruge Vizit Blidinje.

Došli smo ovdje u grad s kojim smo partneri u velikom projektu i imamo što pokazati i dičite se s tim – naglasio je Ivica Stanić, predstavnik općine Tomislavgrad i nositelj projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“.

Pleterničani su iskazali veliku zainteresiranost kao i gostoljubivost prema gostima iz Tomislavgrada kakva ne nedostaje niti Pleterničanima u njihovom prekrasnom povijesnom mjestu.