Ponedjeljak, 05 Studeni 2012 20:34

Strukturni fondovi – prilika za poduzetnike

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EUROPSKI DOM I PANORA ORGANIZIRALI JAVNU TRIBINU -

POŽEGA – Europski dom iz Slavonskog Broda i Panora - Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije organizirali su javnu tribinu s temom „Strukturni fondovi – prilika za poduzetnike“ u prostorijama Županijske gospodarske komore. Ovim projektom financiranim od Europske unije želi se što kvalitetnije i objektivnije informirati stanovnike naše županije i ostalih slavonskih županije, posebno poljoprivrednike, poduzetnike i mlade o fazama procesa pristupanja u članstvo EU, te o prednostima, izazovima i obvezama koje nas nakon toga očekuju.

PA314974O strukturnim fondovima koji nas tek čekaju nakon ulaska u EU, načinom apliciranja i njihovog korištenja predavanje s prezentacijom održala je Marina Hodak, viša stručna savjetnica Ministarstva poduzetništva i obrta. – Želim poduzetnike upoznati s kojim sredstvima ćemo raspolagati nakon 01. srpnja, koja su to sredstva namijenjena nama, o dvjema komponentama koje će se financirati. Potrebno je da se što više ljudi educira i da se predloži što više kvalitetnih projekata, jer samo tako će se moći povlačiti sredstva iz strukturnih fondova – istakla je Hodak, te pojasnila da zapravo vrijeme za poduzetnike tek dolazi, jer su do sada najviše sredstava povlačile institucije, lokalne zajednice a tek sada će veliki dio sredstava biti izdvojen za gospodarstvo.

Ovo smo organizirali u smislu da bismo što bolje informirali naše poduzetnike, jer mi ćemo u slijedeće četiri godine imati na raspolaganju preko 14 milijardi eura, no u te četiri godine dat ćemo i oko 4 milijarde eura naše članarine. Ozbiljnost i vrijednost ovakvih tribina je da se poveća korištenje strukturnih fondova, da barem dvostruko više novca povučemo iz tih fondova – istakao je zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović.