Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Travanj 2019 09:18

Započelo potpisivanje Ugovora s malim poljoprivrednicima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Prošlog tjedna započelo je u Ministarstvu poljoprivrede potpisivanje Ugovora s malim poljoprivrednicima, a među njima su i poljoprivrednici iz Požeško-slavonske županije.

Potpisani su ugovori vrijedni ukupno 34,4 milijuna kuna, odnosno svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Među potpisnicima je i 6 projekata, koje je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA.

Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj  novac iskoristiti za ulaganja u razne  aktivnosti na svojim OPG-ovima. Naime, sredstva u okviru operacije 6.3.1. namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održiv razvoj, rast i povećanje konkurentnosti.

Mali poljoprivrednici će tako financirati kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim graditi i opremati prostore u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade.

 Ugovore je potpisalo prvih 309 korisnika, dok je osiguran iznos za 3082 korisnika te se obrada nastavlja pri čemu očekujemo više desetaka odobrenih projekata koje je pripremila PANORA.