Petak, 26 Travanj 2019 17:34

Prezentacija poljoprivredne mehanizacije i traktora u organizaciji Agro Josipa

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NOVI MODELI TURSKOG TRAKTORA HALTAT I TALIJANSKOG ARBOS -

KULA – Na poljoprivrednim površinama između Kule i Ciglenika održana je velika prezentacija poljoprivredne mehanizacije i nekoliko novih modela traktora u organizaciji Agro-Josipa, tvrtke za poljoprivrednu proizvodnju i poljoprivredne ljekarne. Prezentacija je održana u suradnji s tvrtkom Agro PMD iz Osijeka, a prezentirane su marke turskog traktora Haltat i nekoliko modela talijanskih traktora Arbos, te model manjeg traktora Goldoni. U radu su prikazani rad teške drljače Pecka, HSM rasipača gnojiva, Vogel Noot Agrosrb Germinator, rotodrljače RABE, prskalice Agrometal, He-va Kembridž valjak, te ostali strojevi za ratarsku obradu i navodnjavanje.

- Ovdje smo danas predstavili dvije marke traktora, ovaj turski Haltal je potpuno pouzdani ratarski traktor, dok su ARBOS talijanski poznati modeli traktora koje imamo u nekoliko verzija od 100 do 130 KS. To je dobar proizvod koji se prodaje kao traktor s najboljim dizelskim motorom. Traktor je posebno pogodan za rad na poljima Slavonije i ima funkciju za tešku vuču i lagane poslove. Sa svim modelima traktora prezentirat ćemo rad priključnih poljoprivrednih strojeva za pripremu tla, pripremu za sjetvu, posebno za sjetvu šećerne repe ili povrća. Svi ovi strojevi su prilagođeni najnovijoj tehnologiji koja se mijenja iz dana u dan. Puno je na novim traktorima elektronike i samostalnih upravljačkih sustava koji samostalno vode računa o radu pravilnom stroja. Hrvatska za sada još uvijek ima dosta zastarjelu mehanizaciju i potrebe za mehanizacijom su velike. Mijenja nam se i klima ubrzano a time i uvjeti obrade tla, sjetve i žetve u težim uvjetima, pa se tako i poljoprivrednici moraju prilagoditi s vrstom mehanizacije koju koriste za obradu poljoprivrednih površina – rekao je Tomislav Pavlović, voditelj veleprodaje i maloprodaje u tvrtki Agro Josip.

Direktor tvrtke Josip Pavlović kaže da u njihovoj ponudi i Poljoprivrednoj Ljekarnu u Kuzmici imaju zaista širok asortiman proizvoda. Uz traktore, poljoprivredne priključne strojeve nude i sve rezervne dijelove, stočnu hranu, gnojiva, sjemensku robu i ostalo. – Uz prodajni dio i Poljoprivrednu ljekarnu mi se bavimo kompletnom poljoprivrednom ratarskom proizvodnjom, svinjogojskom proizvodnjom na farmi gdje imamo 35 rasplodnih krmača i farmu tovljenika, a bavimo se i uslužnim radovima u poljoprivrednoj proizvodnji od obrade tla do žetvenih radova s kombajnima žitarica i kukuruza. Za usluge nam se svi mogu javiti, a naša ljekarna u Kuzmici radi svaki radni dan od 07 20 sati, a subotom do 15 sati. Iako kupovna moć poljoprivrednika raste, još su uvijek nemoćni za kupnju najnovijih tehnologija i novih jakih traktora. U tome sada dosta poljoprivrednicima pomažu sredstva iz europske unije, jer bi bez toga bilo slabo na tržištu poljoprivrednih strojeva.

Demonstracije rada strojeva pratili su s puno pažnje brojni okupljeni poljoprivrednici, ratari s područja Požeško-slavonske županije zanimajući se kako za mogućnosti koje daju u obradi poljoprivrednih površina, tako i uvjetima nabave takvih traktora i strojeva.