Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 14 Svibanj 2020 15:20

Otvoreno Reciklažno dvorište Jakšić u Gospodarskoj zoni

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

JAKŠIĆ -Kao treće Reciklažno dvorište u Požeštini, nakon Požege i Pleternice, završeno je sa izgradnjom i opremanjem Reciklažno dvorište Jakšić. Građeno je sredstvima Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije i sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti i Fond zaštite okoliša. Osnovni cilj gradnje je Smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta s područja naselja općine Jakšić, ukupno deset naselja.

- Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta je završena i mi se pridružujemo lokalnim sredinama koje žele da u svom okolišu imaju što manje smeća, plastike i ostalog materijala koji će kroz ovo reciklažno dvorište završiti u daljoj preradi. Na taj način sačuvat ćemo svoju prirodu. Projekt je vrijedan 2,65 milijuna kuna, od čega je općina Jakšić izdvojila 500 tisuća kuna. Ovo Reciklažno dvorište koje se prostire na 2.550 kvadrata bit će dano na upravljanje Komunalcu Požega, koje će voditi rad ovog objekta. Ovo je prvi objekt u našoj Gospodarskoj zoni, drugi se već gradi, a i planirana Brza cesta Pleternica - Požega prolazi upravo kraj ove naše zone. Ovdje ćemo ispuniti i svoju obvezu prikupljanja razdvojenog otpada - rekao je načelnik općine Jakšić, Ivica Kovačević koji je najavio početak rada od 1. lipnja.

Reciklažno dvorište na upravljanje primio je direktor Komunalca Požega Josip Vitez koji je istakao: - Ovo je treće takvo dvorište kojim sada upravljamo i već sada imamo više iskustva. Naše predviđanje da ćemo kroz ova tri reciklažna dvorišta sakupiti oko 900 tisuća kilograma razdvojenog otpada. To će biti značajan udio do 13% u ukupnom sakupljanju otpada. Dana sakupljamo već razdvojeni otpad i na kućnom pragu naših domaćinstava.

Ovaj novi objekt i trud koji je doveo do toga, pozdravio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je istakao: - Ovo je samo još jedan završeni projekt u općini Jakšić i čestitam načelniku. Vidim da je krenula realizacija i u vašoj Gospodarskoj zoni i da će uskoro biti popunjena. Uskoro nas očekuje i Reciklažno dvorište i u općini Velika. Na ovim mjestima dobivat ćemo novu sirovinu za preradu i proizvodnju, a tako ćemo sačuvati i našu prirodu.

Reciklažno dvorište i sve one koji će tamo raditi blagoslovio je jakšički župnik Župe sv. Barbare, Tihomir Bilešić.

Galerija slika