Srijeda, 06 Veljača 2013 09:51

Vina Enjingi u internet prodaji

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

SAMO KLIK MIŠA I VRHUNSKA VINA DOLAZE U VAŠ DOM  -

 

 

HRNJEVAC – Novi način prodaje svojih vrhunskih vina poznati vinar Ivo Enjngi prezentirao je u svojoj vinariji. Samo klikom miša možete odabrati vina koja želite i ona dolaze dostavom u koju se uključila Hrvatska pošta u vaš dom.

IMG 1153– Ovo je jedan novi posao koji kreće iz kuće Enjingi. Sve je krenulo od jedne posjete vinara iz Njemačke i trgovaca vinima gdje sam saznao da se najbolja vina ne piju u restoranima i hotelima nego kod kuće. A to sve se naručuje preko interneta s dostavom na kućnu adresu. Tako sam ja odlučio da uđem u to. Već ranije naš gradonačelnik Kutjeva je organizirao dostavu vina Kutjevačkih vinara putem Hrvatske pošte prema ugostiteljima, restoranima i hotelima – predstavio je Ivo Enjingi novi način distribucije. Za sada se na taj način mogu naručiti samo Enjingi vina i to oko dvadesetak vrsta. Najmanja količina koja se može naručiti preko interneta je karton od 12 butelja vina, a narudžba može sadržavati razne vrste vina pa i 12 različitih butelja. Najbolje u svemu je što kupac plaća cijenu iz internet kataloga a dostava je potpuno besplatna.

 

- Ovo je kruna nastavka suradnje Hrvatske pošte i kutjevačkog vinogorja, Turističke zajednice i grada Kutjeva koji su s nama ušli u ovaj projekt. Hrvatska pošta je omogućila distribuciju vina svih kutjevačkih vinara, malih i velikih, što je rezultiralo s dostavom oko 200 paleta vina u devet mjeseci koliko traje ovaj projekt. Vinarstvo Enjingi je prvo prepoznalo kvalitetu i mogućnosti Hrvatske pošte pa je napravljen korak dalje te omogućeno da pored poslovnih korisnika i samim građanima vršimo distribuciju vina. Sa svojom logističkom mrežom HP najduže za dva dana nakon vaše narudžbe putem interneta dostavlja vino na vaš prag. Tako smo omogućili našim vinarima da svoja vina prodaju direktno. Ulaskom u EU mi ćemo ovaj sistem prodaje ponuditi i na europsko tržište – rekao je Robert Ostrun, voditelj ključnih kupaca Hrvatske pošte, koji dodaje da poučen ovim dobrim rezultatima dostave kutjevačkih vina ovaj projekt predlažu i vinarima pleterničkog i pakračkog kraja, a razmišljaju o dostavi i ostalih prehrambenih proizvoda pa i Slavonske košarice koja okuplja mnogo proizvođača.

 

- Potrošači dobrih vina će doći na svoje jer će vrhunska vina dobivati po cijenama u podrumu kod nas vinara, a ne plaćati cijene uvećane za nekoliko puta što se dešava u restoranima – dodao je Enjingi.

 

Zahvaljujem na inicijativi i prijedlogu od Hrvatske pošte da grad Kutjevo bude pilot projekt sa dostavom vina. To smo objeručke prihvatili jer na taj način donosimo uštede našim vinarima, jer je dostava i transport skup. Dostava je brza, jeftina i štedi vrijeme vinarima. Vinari kontaktiraju našu Turističku zajednicu i prijavljuju koje količine imaju za dostavu i na koju adresu. Hrvatska pošta sve preuzima u roku dva sata i dostavlja npr. za 250 kuna do Splita, što je značajno jeftinije od svih drugih načina dostave – rekao je gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić.