Nedjelja, 30 Lipanj 2013 12:35

Odobrava sredstva u tri programa

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

MINISTARSTVO TURIZMA POTIČE INOVACIJE U TURIZMU I UNAPREĐENJU TURISTIČKOG SEKTORA  -

 

Sredstva iz Programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godini, pod nazivom "INOVATIVNI TURIZAM" namijenjena su za razvoj različitih novih i inovativnih proizvoda održivog turizma, kroz:

a) projekte i programe unapređenja ukupne ugostiteljsko-turističke ponude inovativnim proizvodima i uslugama

b) uvođenje novih tehnologija u ugostiteljske i turističke objekte

c) razvoj zelenog poduzetništva u ugostiteljstvu i turizmu.

Mogući korisnici programa su:  trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove (zaštićenih područja, znanstveno-obrazovne, zdravstvene i dr.), jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Program unapređenja ponude turističkog sektora u 2013. godini, pod nazivom "KORAK VIŠE" odnosi se isključivo na projekte koji se mogu realizirati u roku najduže 1 godine. Prijaviti se mogu projekti veće vrijednosti uz uvjet dokazivanja već osiguranih financijskih sredstava za realizaciju cjelokupnog projekta u roku propisanom Programom.

Mogući korisnici programa su:

- Javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjem (NP i PP),

- Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave,

- Turističke zajednice.

Program unapređenja ponude turističkog sektora u 2013. godini, pod nazivom "1000 BAZENA za hrvatski turizam" namijenjen je svim poduzetnicima koji se bave pružanjem usluga smještaja za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje unapređenja ponude turističkog sektora kroz izgradnju i opremanje isključivo novih unutarnjih i vanjskih bazena. Na Javni poziv mogu se javiti svi poduzetnici koji pružaju usluge smještaja sukladno uvjetima Javnog poziva i koji su:

- registrirani kao trgovačko društvo ili zadruga, a u 2012. godini su imali minimalno dva zaposlena u periodu ne kraćem od tri mjeseca, te

poduzetnici registrirani kao obrt koji je u 2012. godini imao minimalno jednu zaposlenu osobu na period ne kraći od tri mjeseca.

Više informacija svi zainteresirani mogu dobiti u TZ Požeško-slavonske županije, Županijska 7, Požega.