Petak, 12 Rujan 2014 18:37

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović otvorio novi pogon tvrtke Color emajl

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA – Povodom otvaranja novog pogona emajlirnice i skladišta tvrtke Color emajl u Alagincima, prigradskom naselju grada Požege, gost na otvaranju bio je predsjednik Goran Šutalo pozdravlja goste i visoke uzvanike na proslavi obljetnice ColoraRH dr. Ivo Josipović, koji je nove proizvodne prostore i otvorio. Tvrtka Color emajl je jedna od tvrtki iz grupe Color, koja u četiri tvrtke zapošljava preko 500 radnika, a upravo slavi 30 godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Počela je 1986. kao mala tvrtka za servis kućanskih aparata i emajlirnica metalnih proizvoda sa 10-tak zaposlenih.
- Danas otvaramo novi pogon emajlirnice, pogon za emajliranje polugotovih proizvoda iz našeg dimovodnog asortimana i automatsko regalno skladište u potpunosti automatizirano i robotizirano koje samostalno izdvaja potrebne robe. U proteklih nekoliko godina uložili smo 44 milijuna kuna u razvoj i otvorili 150 novih radnih mjesta, što je ulaganje od 330 tisuća kuna za jedno radno mjesto – istakao je vlasnik Goran Šutalo koji uspješno izvozi na tržišta zapadne Europe više od 90% proizvodnje tvrtke, a unazad nekoliko godina ima i tvrtku u Njemačkoj koja radi kao predstavništvo i servis za kamine koji su kao proizvod postali uz dimovodne elemente dominantni proizvod koji se nalazi na tržištu desetak europskih zemalja.
Goran Šutalo pokazuje predsjedniku dr Ivi Josipoviću pogon nove emjalirnice- Bio sam ovdje prije četiri godine i vidim da ste ponovno napravili jedan korak naprijed, a želim da ove dvije nove hale ne budu zadnja investicija koju ste učinili, želim da zaposlite još puno radnika, ostvarite puno profita i da platite puno poreza. Slavonija i požeški kraj čekaju i očekuju daljnji razvoj. Slavonija je bila žitnica, Slavonija je hranila Hrvatsku, a danas je Slavonija u problemima. Siguran sam da će Slavonija naći svoje mjesto u Hrvatskoj koju ja vidim kao zemlju koja vodi računa o dobrobiti građana. Uvjeren sam da će Slavonija sutra biti jedna od najuspješnijih regija - istakao je predsjednik RH dr. Ivo Josipović, čestitajući obitelji i Goranu Šutalu na uspjehu i razvoju koji je postigao, najveći dio upravo u vremenima najveće krize za gospodarstvo.Obitelj Šutalo Goran Josip i Zora