Četvrtak, 16 Listopad 2014 16:33

Tvrtka koja danas investira 12 milijuna eura zavređuje pažnju

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ POSJETIO USPJEŠNU DRVNU INDUSTRIJU SPIN VALIS  -

 POŽEGA - Požešku drvnu industriju Spin Valis posjetio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima, obišao je proizvodne pogone i upoznao se sa velikim investicijama koje tvrtka provodi.

IMG 9883- Bez investicija nema razvoja i nema rasta, tvrtka Spin Valis kontinuirano zadnjih 20 godina investira i to je ključ uspjeha. U ovom trenutku imamo investiciju od 12 milijuna eura, ključna investicija kogeneracija od 1,7 megavata električne energije, 8,8 megavata toplinske energije. Pored kogeneracije koja treba biti puštena u rad do kraja godine, radimo i sušarski blok, investicije u opremu i informatiku. Radimo investiciju Microsoft Navison isto jedna velika investicija gdje informatiziramo na jednom svjetskom programu cijelu firmu, odnosno grupu Spin Valis zajedno sa Valis Fagusom i Spin Valis internacional. Danas tvrtka sa 500 zaposlenih je veliki izvoznik, 85% proizvoda izvozimo i da bi bili na tom zahtjevnom globalnom tržištu mora se investirati - rekao je direktor Spin Valisa Zdravko Jelčić.

 Današnji razgovor sa gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem odnosio se kako suradnju sa gradom Zagrebom poboljšati u smislu otvaranja jednog stalnog prodajnog prostora hrvatske drvne industrije.

- Kada netko od firme koja je bila na izdisaju prije 20 godina i zapošljavala manje od 200 radnih mjesta "dopelja" na 500 zaposlenih radnih mjesta i radi investicije od IMG 987912 milijuna eura u ovim kriznim vremenima zavređuje pažnju svih pa i gradonačelnika grada Zagreba. Dolazak mene i mojih suradnika je da pokušamo vidjeti što možemo napraviti i pomoći da na našem velesajmu damo šansu ovom domaćem proizvodu da se predstavi. Pokušati ćemo vidjeti dali se u užem dijelu Zagreba može otvoriti jedan salon Spin Valisa Hrvatske proizvodnje. Poznato je da Spin Valis veliki dio proizvoda izvozi, ali i Hrvatski ljudi trebaju kupovati Hrvatske proizvode - rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Sastanku sa gradonačelnikom Bandićem nazočili su i predstavnici ostalih požeških tvrtki.