Utorak, 05 Rujan 2017 12:34

Drugi poduzetnički inkubator vrijedan 8,3 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD PLETERNICA DOBILA NOVI PROJEKT USMJEREN NA RAZVOJ GOSPODARSTVA -

PLETERNICA - Iako je svaki projekt koji dobije jedan grad izravno ili neizravno usmjeren i na razvoj gospodarstva, jer pojedine tvrtke rade na njegovoj realizaciji sa svojim djelovanjem, graditi Poduzetnički inkubator, i to drugi, svakako je direktno usmjeren na razvoj gospodarstva. Upravo to čini grad Pleternica sa svojim novim projektom koji joj je odobren, vrijedan čak 8,3 milijuna kuna.

- Gradu Pleternici je odobren novi europski projekt, novog Poduzetničkog inkubatora. Prije četiri godine također iz europskih sredstava izgradili smo prvi Poduzetnički inkubator koji je u potpunosti popunjen, imamo još samo jednu halu za proizvodnju i pozivamo poduzetnike da se jave za korištenje tog prostora. Veseli me da sam evo već na početku mog drugog mandata dobila ovaj projekt, koji potiče razvoj pleterničkog i požeško-slavonskog gospodarstva. Ovaj projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna EU sufinancira s 93%, Ministarstvo regionalnog razvoja s 4%, a grad Pleternica 3% sredstava. Ovaj inkubator namijenjen je IT sektoru, kao najbrže rastućoj gospodarskoj zoni u svijetu, koja se uglavnom radi u uredskom prostoru. Stoga smo mi predvidjeli dogradnju gradske kuće s objektom na dvoje etaže gdje bi bio smješten IT inkubator. Usluge se mogu iz tog prostora nuditi cijelom svijetu, a rade isključivo visokoobrazovani djelatnici, uglavnom mladi ljudi. Računamo da će se netko od mladih ljudi iz Pleternice koji studiraju od Varaždina, Zagreba i drugdje na taj način moći vratiti u svoju sredinu, i svoj život i poslovanje nastaviti u Pleternici - istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Kako kod ovog, tako i kod prijašnjeg projekta partner je i Požeško-slavonska županija, a projekt je pohvalio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. - Ovo je svakako jedini put bržeg razvoja našeg gospodarstva, koji je grad Pleternica prepoznao i koristi sredstva EU. Sada još intenzivnije koriste EU sredstva, a osim u ovom projektu Požeško-slavonska županije želi biti partner i ostalim općinama i gradovima u njihovim brojnim projektima. Ovaj projekt ulazi u sferu IT tehnologije, što je posebno važno, jer mi imamo pametnih i obrazovanim mladih ljudi, koji imaju ideje i projekte. Ovaj drugi inkubator siguran sam da će biti brzo popunjen, tako da nam što manje mladih traži svoj kruh po Europi. Grad Pleternica upravo je pokrenuo još jedan vrijed projekt, a na području županije danas imamo spremnih stotinjak projekata - istakao je župan Tomašević, čestitajući na još jednom vrijednom projektu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska