Petak, 31 Kolovoz 2012 14:48

Snimanje serijala pratilo 1000 gledatelja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

LIJEPOM NAŠOM PO DRUGI PUTA U OPĆINI VELIKA -

VELIKA – „Lijepom našom“ zabavni serijal Hrvatske radio televizije po drugi puta gostovao je u općini Velika, a pred prepunom Školsko-sportskom dvoranom s oko tisuću gledatelja javno snimanje je obavljeno za dvije emisije. Prva od dvije emisije bit će emitirana na HTV 23. rujna, a druga emisija 30. rujna ove godine.

Kroz cijelu emisiju vodio je već svima poznati Branko Uvodić, a sve je počelo nastupima folklornih društava. Tako su nastupili KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, KUD „Orljava“ Pleternica, KUD „Šijaci“ Biškupci, Češka beseda iz Kaptola i KUD „Sveta Kata“ iz Gruda sa gangašima.

Na sceni su se izredali i domaći tamburaški orkestri, Veličke legende i Zlatni vez iz Velike,Bisernica, Da capo, Zlatna dolina i Bekrije iz Požege, a nastupili su još Horda, Džentlmeni, Slavonski dukati uz snašu Mariju Pavković  i Bohemia iz Kaptola.

Uz pratnju tamburaških bandova kao solisti nastupili su Berny&TazSoldo, Marta Nikolin, Igor Delač, Vlatka Kopić Tena, Stjepan JeršekŠtef, Blanka Došen i Boris Ćiro Gašparac. Osim njih nam sceni je uspješno pjevao i velički načelnik Vlado Boban.

Kroz cijelo snimanje provlačila se tema berbe grožđa, a mlade djevojke su gazile grožđe. Prvi mošt koji je potekao ponuđen je uzvanicima među kojima su bili predstavnici prijateljskog grada Kastva i Zagreba, a snimanju su nazočili požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa svojim zamjenicima, saborski zastupnik Franjo Lucić, načelnici i gradonačelnici s područja naše županije, te brojni uglednici iz političkog, kulturnog, gospodarskog i društvenog života. Cijela manifestacija je imala i humanitarni karakter jer je dio sredstava od ulaznica usmjeren za pomoć u liječenju dječaku iz Trenkova koji je obolio od maligne bolesti.