Petak, 07 Rujan 2012 14:20

Požega domaćin tamburaškom kampu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

EUROPSKI OMLADINSKI TAMBURAŠKI ORKESTAR  -

POŽEGA – Članovi Europskog omladinskog tamburaškog orkestra, borave na svom Ljetnom kampu, koji se po prvi puta organizira u Hrvatskoj, kao gosti Požeškog tamburaškog orkestra. Pedesetak mladih tamburaša iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Češke, Austrije i Hrvatske boravit će kroz dva tjedna u Đačkom domu u Požegi, gdje će uvježbavati desetke tamburaških skladbi za koncerte koje izvode u svim zemljama članicama. Požežani su već nekoliko godina imali prilike slušati godišnje koncerte tog orkestra.

Ove godine, kako je najavio, jedan od dirigenata voditelja orkestra Tomislav Galić, Europski omladinski tamburaški orkestar uvježbavat će i festivalske skladbe, te će svirati na završnoj večeri kao festivalski orkestar, a nakon finalne večeri u subotu imat će i svoj samostalni koncert. Na repertoaru će osim tamburaških pjesama biti i izvedbe klasične glazbe, te svjetski popularnih hitova.

Sve sudionike Ljetnog tamburaškog kampa pozdravio je Branko davidović, predsjednik Europskog tamburaškog saveza i požeški gradonačelnik Zdravko Ronkokoji je ujedno i otvorio kamp. On je istakao da pozdravlja ovu mladost iz brojnih zemalja i njihovo jedinstvo u jedinstvu tamburaške glazbe koja ih sve okuplja.

Ljetni tamburaški kamp održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i grada Požege koji je financijski podupro organizaciju kampa.