Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:54

Pejzaže Požeštine i gradske vedute Požege slikalo 24 umjetnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

4. LIKOVNA KOLONIJA LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA VILA VELEBITA POŽEGA

POŽEGA – Požeško Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ po 4. puta organiziralo je likovnu koloniju na koju se ove godine odazvalo 24 umjetnika iz kontinentalnog dijela Hrvatske, od Zagreba, Koprivnice, Kutine, Osijeka, Orahovice, Slav. Broda do Vinkovaca, a posebno nekoliko umjetnika iz Požege. Tradicija je to koju je inicirao predsjednik „Vile Velebita“ prof. dr. sc. Josip Fajdić, koja je pronašla dobre razloge svoga postojanja i nastavit će se i dalje.

- Ove godine također imamo veliki i dobar broj umjetnika koji su se odazvali na našu likovnu koloniju, 4. po redu. Neki od umjetnika koji su bili spriječeni poslat će svoja djela kao prilog ovoj likovnoj koloniji. Prošle godine im,ali smo i umjetnika iz Mađarske, pa smo imali i međunarodni karakter kolonije, no ove godine oni su zbog obveza izostali. Radit će se uglavnom u tehnikama ulja, akvarela, akrila i motivi su pejzaži Požeštine, urbana arhitektura i vedute grada Požege. Likovna kolonija je jednodnevna i tematska, naša Požeština. Od urađenih radova pripremit ćemo do kraja godine izložbu koja će biti katalogizirana kao i svaka naša do sada – istakao je Josip Fajdić, IMG 3626zadovoljan s odazivom i uvjeren u nastavak ove priče ukoliko bude dovoljno sredstava, jer je organiziranje likovne kolonije i poveći financijski izdatak za jednu udrugu.

Na ovoj likovnoj koloniji pomogao im je grad Požega u organizaciji, a sve umjetnike na tradicionalnom doručku prije odlaska na teren i slikanje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha: - Nadam se da će i ove godine kolonija biti plodonosna kako je to bilo do sada. Dajte nam svoju sliku grada kako ga vidite – istakao je otvarajući koloniju zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i izrazio zahvalnost umjetnicima koje dolaze, stvaraju radove i ostavljaju ih na dar domaćinima.