Četvrtak, 13 Prosinac 2018 10:56

„Preveliku radost navišćujem vama“ u petak 21. prosinca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKO KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO POŽEGA NAJAVLJUJE BOŽIĆNI KONCERT - 

POŽEGA - Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega sada s novim, mladim rukovodstvom najavilo je svoj Božićni koncert u petak 21. prosinca u Koncertnoj dvorani glazbene škole od 19 sati. Koncert pod nazivom“Preveliku radost navišćujem vama“ izvest će domaćini uz pomoć gostiju, KUD "Krešimir Šimić" iz Podcrkavlja, KUD "Luka Ilić Oriovčanin" iz Oriovca, KUD "Ogranak seljačke sloge" iz Posavskih Brega i KUD "Berda" iz Brestovca. Na programu će biti pjesme i plesovi koji će nas provesti po cijeloj Lijepoj Našoj, od Slavonije i Baranje, preko Međimurja do Dalmacije, te svjetovne i prigodne božićne crkvene pjesme.

- Od svibnja ove godine, imamo nove, vrhunske, mlade i stručne voditelje. Naše društvo vode dva velika profesionalca, Nikola Kramar, folklorni pedagog, nastavnik narodnih plesova i voditelj odrasle folklorne sekcije, te Valentin Petranović, profesor, voditelj tamburaške sekcije. Naravno, tu je još i Mirjana Petošić Vranić, dipl. učiteljica i učiteljica dječjeg folklornog plesa koja je s nama već dugi niz godina – istakla je Hana Mijatović, nedavno izabrana predsjednica, kloja nakon jedne određene stanke u radu najavljuje nove dane za GKUD Požega. Osim nje u rukovodstvo su izabrani mladi ljudi, a na tiskovnoj konferenciji na kojoj su najavili promjene u radu bili su Ivona Alavanja i Toni Leskovar.

Novo rukovodstvo najavilo je Plan rada za sljedeću godinu, ali i nekoliko projekata koje planiraju aplicirati na natječaje Ministarstva kulture RH, Požeško-slavonske županije i Grada Požege. – Ove godine zacrtani su neki malo veći ciljevi, koje se nadamo ostvariti, a posebno se zahvaljujem Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću koji nam apsolutno izlazi u susret, podupire i potpomaže te uviđa trud ovog izrazito mladog vodstva i rad folklornog društva u cjelini – kaže predsjednica Mijatović, koja dodaje da će sa gradom raditi i na osiguranju boljih i primjerenijih prostora, jer ovaj prostor koji sada koriste je stara zgrada s puno vlage, koja loše utječe na čuvanje nošnji. Ujedno poziva i sve ljubitelje folklora, pjesme i plesa da se pridruže folklornom društvu u radu.

GKUD2