Petak, 14 Prosinac 2018 09:02

Marija Tomašević: „Moje sjećanje na Šijake“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „ŠIJACI“IZDALO MONOGRAFIJU SVOJE DUGOGODIŠNJE VODITELJICE - 

BIŠKUPCI – Kulturno umjetničko društvo Šijaci iz Biškupaca promoviralo je monografiju „Moje sjećanje na Šijake“. Knjiga je nastala na osnovu zapisa, bilješki i prikaza običaja Šijaka, opisa običaja i notnih zapisa pjesma i kola, koje je prije svoje smrti sakupila i zapisala Marija Tomašević, učiteljica i dugogodišnja voditeljica biškupačkog folklornog društva. Ona je planirala izdati knjigu za koju je dugi niz godina sakupljala materijal, ali ju je prerana smrt u tome spriječila.

Predsjednik KUD-a Šijaci, Alojz Škrabal na promociji se zahvalio svima koji su pomogli izdavanje ove monografije, a posebno Požeško-slavonskoj županiji, općini Velika i gradu Požega koji su financijski potpomogli izdavanje, te ostalim sponzorima.

U ime obitelji zahvalila se, Vedrana Stanković, kćerka pokojne Marije, svima koji su pomogli na izdavanju ove knjige, jer to je bila i posljednja želja njene majke. Promociju su započeli izvedbom jednog narodnog običaja „Baba Luca“ folklorna skupina mladih i djece, a zaključila Ženska pjevačka skupina KUD „Šijaci“ Biškupci.