Banner 750x94 KULENOVA

JUMBO 500X240

Breadcrumbs

Utorak, 16 Travanj 2019 08:51

„Pojmovi ljudske vrste“ autora Stanka Budića

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PROMOVIRANA KNJIGA PRIRUČNIK NA SOVSKOM JEZERU   -

Na Sovskom jezeru ovog vikenda predstavljena je knjiga priručnik „Pojmovi ljudske vrste“ autora Stanka Budića u kojoj determinira i analizira najvažnije pojmove ljudskoga postojanja.

Pojmovnik je nastavak prethodne brošure Zakon prirode iz 2016. godine koji je isto rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada na osnovnim postavkama života gdje autor ističe da se svi životni procesi odvijaju po formuli  N  ×  (-X)  +  N  ×  X = 0   gdje zbroj vrijednosti suprotnih pojava mora biti jednak nuli jer ako to nije onda pojava nije prirodna.

DSC 1Autor ističe kako je interval suprotnih pojava različit i varira i za svaki slučaj specifičan: „Kako bi čovjek bio prirodan (normalan), sve svoje funkcije, odnosno djelatnosti mora obavljati u intervalu suprotnih pojava koji je za svaku osobu specifičan i različit.“

Filozofiju razvoja i dekadencije ljudske vrste Budić analizira na jednostavan način promatrajući prirodna pravila ravnoteže među procesima, biljkama i životinjama gdje sve počinje i završava sa nulom.

Na promociji su sudjelovali istaknuti pojedinci s  čaglinskog područja odakle je i sam autor. Najavljena su predstavljanja i u drugim slavonskim i hrvatskim gradovima te prijevod Pojmovnika na strane jezike a posebno na jezike Dalekog istoka jer je i sam autor uz grčke filozofe esenciju crpio prema filozofiji i modelima istočnjačkih kultura.