Četvrtak, 30 Svibanj 2019 19:49

Knjignik – piknik uz knjigu u Kuzmici za djecu i roditelje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA DONOSI NOVE PROGRAME - 

KUZMICA – Knjignik – piknik uz knjigu, novi je ovogodišnji program Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica čiji cilj je razvoj publike u kulturi i stvaranje angažirane publike u formalnom i neformalnom okruženju. Knjignik je projekt osmišljen u pleterničkoj knjižnici koji je usmjeren na sve generacije, s posebnim naglaskom na djecu a finacijski ga podržava Ministarstvo kulture RH. Realizira se uz pomoć grada Pleternice i TZ grada Pleternice, a prvi je proveden u Kuzmici, uz Kuriju Kušević i sportske terene nogometnog kluba iz Kuzmice. Knjignik će se nastaviti provoditi i na drugim lokacijama u lipnju i srpnju mjesecu, najavili su Renata Matičević, voditeljica projekta i ravnatelj knjižnice Frano Novak.

Prvi Knjignik donio je predstavu za djecu „Ana ispod oblaka“ autorice Katje Romac iz Zagreba, koja je djeci ispričala priču o Ani, djevojčici iz našeg susjedstva koja je oboljela zbog blizine rafinerije i industrije koja zagađuje okoliš i kod ljudi dovodi do pojavnosti teških bolesti. Rado su djeca poslušala priču, ali i brojni roditelji, a u pauzi su se osvježili kavom i sokovima i super finim kiflicama i ružicama sa sirom, a za roditelje buteljom vina Šag i Markota. Pravi piknik koji se trebao održati na dekicama, malo je prolongiran zbog hladnog i oblačnog vremena.

Nakon predstave usluijedile su igre na košarkaškom igralištu, kviz i radionice za djecu i roditelje, druženju u kutku za djecu uz slikovnice. Predstavljena je i knjiga „Kreativne jezične igre autorice Katarine Aladrović Slovaček, koja je namijenjena odgajateljima, učiteljima i pedagoškim djelatnicima, ali naravno i roditeljima.