Subota, 01 Lipanj 2019 17:50

Promocija zbirke poezije Bojana Đurđevića

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VEČER POEZIJE ZA SVE UZRASTE - 

POŽEGA - U Udruženju obrtnika u Požegi u petak navečer održana je promocija zbirke poezije mladog Požežanina Bojana Đurđevića. Pred publikom različitog uzrasta predstavljena je njegova prva zbirka poezije pod naslovom ,,Žuto nebo, plavo Sunce ili abeceda mladosti“. Zbirka sadrži 37 pjesama različite tematike od ljubavne, socijalne do filozofske.

Uz izvrsnu moderatoricu prof. Blanku Đimoti Zima i vrijednu mladu grafičku urednicu Lanu Protić Malbašić koje su uz samog autora predstavile ovu knjigu, nastupile su i učenice, članice dramske skupine OŠ Dobriše Cesarića koje su krasnoslovile nekoliko pjesama.

Uz to smo imali i odličan glazbeni potpurij učenika Marina Miletića koji pohađa 7. razred OŠ i Glazbenu školu gdje uči svirati klarinet. Pozivu njihovog bivšeg učenika da uveličaju ovu promociju rado su se odazvale i njegove dvije profesorice iz Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, a koje su mu, svaka na svoj način, bile velika potpora u srednjoškolskom obrazovanju. To su prof. Ivanka Kanđera i prof. Đurđa Mautner. Uz rodbinu i prijatelje večer je protekla u ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Ovom prilikom autor se zahvaljuje svima koji su nazočili promociji, a prije svega onima koji su omogućili da ova knjiga ugleda svjetlo dana. Red je da ih ponaosob i navedemo: urednici: Vladimir Protić i Vinko Tadić, recenzenti: profesorice hrvatskog jezika i književnosti Vesna Leopoldović i Marija Radonić, grafička urednica Lana Protić Malbašić, dizajner naslovnice prof. likovne kulture Robert Kresina te autorov brat Goran Đurđević koji se izuzetno angažirao kako bi Bojan izdao ovu zbirku pjesama. Uz to, autor je najavio kako mu je već u tisku i sljedeća knjiga. Pjesama ima dosta, jer je pisati počeo još u osnovnoj školi, ali je sve do prošle godine pjesme držao ,,za sebe“ kada je odlučio pustiti ih na ,,svjetlo dana“ i predstaviti široj publici.

Nadamo se kako ćemo imati priliku nazočiti predstavljanju sljedeće zbirke pjesama.