Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 13 Lipanj 2019 09:05

Poziv na otvorenje izložbe 'Lumen Echo'

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Radiona.org / Zagreb Makerspace u Gradskom muzeju Požega otvorit će se 15. lipnja u 18 sati izložba „Lumen Echo“. Ova izložba koja se temelji na intermedijalnim umjetničkim praksama donosi presjek radova kreiranih od strane umjetnika, elektroničara, dizajnera i makera. Udruženi zajedno predstavljaju niz radova hibridnih umjetnosti od DIY (do-it-yourself) glazbenih instrumenata, sintisajzera, interaktivnih i robotičkih instalacija preko holograma, uvrnutih i hakiranih uređaja, ‘uradi-sam’ igraćih konzola sve do nosive tehnologije ili biljke koja svira. Izložba „Lumen Echo“ bavi se različitim čitanjima i interpretacijama medija kroz open source hardver, uglavnom predstavljajući radove koji nisu zamišljeni kao „gotov proizvod“, već kao izlošci koji posjetiteljima nastoje predočiti „utrobu i krvotok“ mehaničke, električke ili digitalne mašine.

Kako je Udruga Radiona od početaka pozicioniran u STEAM konceptu (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) predstavit će lokalnoj zajednici inovativne prakse DIY (do-it-yourself) i DIWO (do-it-with-others) scene, s naglaskom na interaktivne instalacije koje uključuju sudjelovanje publike.

Gostovanje Radionina laba u Požegi predstavlja poseban izazov uzevši u obzir da dolazi u grad poznatom u prošlosti kao 'slavonska Atena' iz kojeg potiču cijenjeni znanstvenici, glazbenici i izvedbeni umjetnici, stoga će ovom prilikom lokalna zajednica će imati prilike vidjeti radove s područja intermedijalnih umjetnosti i inovativnih suvremenih praksi.

Na izložbi izlažu: Igor Brkić, Damir Prizmić, Paula Bučar, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Goran Mahovlić, Mario Pavlić, Marko Jovanović

Gosti: Mitch Altman (SAD), Dirty Electronics (Velika Britanija), Marc Dusseiller (Švicarska), Yuri Landman (Nizozemska), Constanza Pina (Čile)

Kustosica izložbe je Deborah Hustić.