Petak, 19 Srpanj 2019 09:07

Najava novog KNJIGNIKA – piknika s knjigama: BEĆAR U SVEMIRU

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira i posljednji ovogodišnji Knjignik - piknik uz knjigu! Knjignik, odnosno piknik uz knjigu je projekt u području razvoja publike u kulturi, povećanju angažirane publike, usmjeren na sve generacije te pruža različite sadržaje kako bi sve dobne skupine mogle pronaći nešto za sebe, a održava se uz potporu Ministarstva kulture, te podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice.

Knjignik u srpnju očekuje nas na Trgu bećarca, u četvrtak, 25. srpnja 2019., s temom Bećar u svemiru! Ovim Knjignikom bećare i bećaruše povest ćemo na fantastično putovanje u svemir, u susret s nadnaravnim bićima, u magičan i čaroban susret iz mašte!

Djecu od 18 sati očekuje lutkarska radionica pod nazivom Kako zijevaju svemirci? gdje će uz interaktivnu predstavu i radionicu djeca i sama moći osmisliti svoju lutku, predstavu i susret s nekim iz svoje mašte.

U programu za djecu pridružit će nam se i Ljubimci koji govore kroz čitanje priča, djeca će imati mogućnost družiti se sa psima, ali dobiti i upute kako se brinuti o svojim ljubimcima te se upoznati s članovima pleterničke udruge Srce za lutalice.

Uz već poznate zajedničke igre, čitanje slikovnica i lutkarsku predstavu i radionicu djeca će moći oživjeti svoju maštu!

U 20 sati očekuje nas program za mlade i odrasle koji će započeti jednim zanimljivim ekipnim kvizom iz područja općeg znanja i kulture pod nazivom Putovanje kroz vrijeme, a nakon toga nas očekuje susret s autorom. Ovaj puta pridružit će nam se Pleterničanin, pisac Danijel Bogdanović. Danijel iza sebe ima popriličan broj objavljenih priča u zajedničkim zbirkama fantastične proze, vlastitu zbirku priča Najveća igra u svemiru i šire i roman Noćni vlak za Dukku. Danijel će nas na Knjigniku povesti u svijet spekulativne fikcije, u svijet nadnaravnih bića, svijet izvan granica Zemlje, ali i otkriti ima li među nama Slavoncima, bećarima i bećarušama, fantastičnih bića...

U svakom slučaju, na Trgu bećarca, u četvrtak 25. srpnja, otputovat ćemo s knjigom u neka nova, neistražena prostranstva!

Pridružite nam se!