Ispiši ovu stranicu
Petak, 14 Veljača 2020 09:36

Predstavljanje zbirke ljubavne poezije "Kantice u pjesku" Senke Slivar iz Pakraca

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

PLETERNIČKA KNJIŽNICA UZ DAN ZALJUBLJENIH I VALENTINOVO PRIPREMILA -

PLETERNICA - Nositelj najatraktivnijih kulturnih događanja svakako je Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica koja pripremi i posebne poslastice za posebne dane. Tako je upravo u nadolazeći Dan zaljubljenih i Valentinovo brojnim posjetiteljima koji su napunili dvoranu, prije svega ljubitelji poezije, pripremila predstavljanje zbirke ljubavne poezije "Kantice u pijesku" pjesnikinje prim. dr. sc. Senke Slivar iz Pakraca.

Majstor scene i događanja i ovaj puta je bio ravnatelj knjižnice Franjo Novak, koji je i vrlo nadahnuto govorio i Danu zaljubljenih i ljubavi i svima zaželio dobrodošlicu. Autoricu je predstavila Renata Matičević, kao i njene goste, Sinišu Matasovića, urednika zbirke, suvremenog pjesnika iz Siska i Milka Kiša Dedu člana Hladnog piva, glazbenika i klavijaturiste iz Zagreba koji je uz ovo predstavljanje izveo nekoliko glazbenih brojeva.

Sve nazočne pozdravio je i Ivan Abibović, ispred Udruge slikara i pisaca "Matko Peić" iz Požege čiji su članovi u velikom broju došli na ovo predstavljanje, a Marinko Markota je recitirao nekoliko pjesama Francesca Petrarce s nepresušnom tematikom ljubavi, a kako je Marinko i poznati vinar, nije nedostajalo niti vina u pjesmama.

Nekoliko svojih pjesama recitirala je i sama autorica Senka Slivar, a dvije njene pjesme prevedene na španjolski jezik recitirala je Ana Pirović.

Galerija slika