Četvrtak, 10 Travanj 2014 13:17

"Garavuše" najbolje ženske tamburašice snimile novi spot

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

 Veselo iz kartonske kutije pozvale „Poljubi me“

U TRENUTKU POLJUPCA LOVCA MARIA VALENTIĆA NESTADE SVA ČAROLIJA-

 KUTJEVO – Na lokacijama oko Kutjeva, obližnjim šumama i u gradskim interijerima nastao je novi spot „Garavuša“, najboljeg hrvatskog ženskog tamburaškog sastava. Spot je sniman za njihovu novu pjesmu „Poljubi me“, autora teksta i glazbe Hrvoja Bogutovca, uz aranžman Krune Dražića. Pjesma je snimljena u studiju Branimira Jovanovca u Gradištu. Ivana Ketović pjevačica i basistica– Pjesmu „Poljubi me“ prvi puta smo izveli na Festivalu Šokačke pisme u Županji u siječnju. Snimiti spot odlučile smo se sa već provjerenom ekipom s kojom smo surađivali na prošlom spotu za pjesmu „Na kolodvoru“. Mladom redatelju Borisu Sekuliću iz Osijeka i njegovoj ekipi dali smo povjerenje jer smo jako zadovoljni njegovim prošlim uratkom, cijelom atmosferom i cijelim spotom u konačnici. Ne sumnjamo da će i ovo danas ispasti dobro – kaže „frontgirl“ sastava „Garavuše“ Ivana Ketović, pjevačica i basistica, koja izražava svoje zadovoljstvo pažnjom koju su izazvali u javnosti i čestim emitiranjima spotova. – Obzirom da smo mi prošle godine izdali i svoj drugi album „Dame biraju“ u izdanju Croatia Recordsa, s kojim imamo jako dobru suradnju. Nešto nas oni guraju u medijima, nešto mi same, a sve u svemu zadovoljne smo svojom prisutnošću u medijima i specijaliziranim glazbenim kanalima.
IMG 3415Kako u spotu figurira jedan mladi lovac, veseljak, koji voli i popiti, garavuše su izabrale mladog fitness trenera Maria Valentića. – Mi smo angažirale ovaj puta poznatog glumca i fitness trenera, poznatog s malih ekrana, Maria Valentića, koji baš sada snima scene u šumi, jer glumi u našem spotu lovca koji se vraća kroz šumu, ali nakon lovačke fešte i nailazi na jednu kartonsku kutiju. Odlučuje se zaviriti u nju, a onda... e to je iznenađenje koje ćete vidjeti u spotu – kaže Ivana Ketović.
Djevojkama su u pomoć za snimanje spota došli prijatelji iz Požege i Kutjeva koji su svi stali u tu tajanstvenu kartonsku kutiju, pa se to sve pretvorilo u jedno veliko druženje. IMG 3450– Snimanja nisu naporna jer je oko nas dobra ekipa. Uvijek si napravimo atmosferu kroz koju onda sve prođe lakše. Prije nam je to sve bilo malo čudno pa smo se i same iznenadile kada vidimo spot i zamisao režisera, no sada već pomalo vidimo viziju koja će biti finalizirana u spotu. Očekujemo da će biti sve dobro. Današnji spot mi snimamo obučene u crno, a plesači oko nas su u crvenom, pa je to jedna crno crvena kombinacija – kaže Ana Mitrović, kontrašica u sastavu.
Jelena Tufeković iz Osijeka zadužena je za lijepi izgled sudionika spota, a posebno garavuša. – Moja uloga je bila transformirati cure, malo ih uljepšati, našminkati, tako da se uklope u cijeli ovaj koncept. Istakla sam im crvene usne i jedan jednostavni crni eyeliner, nismo pretjerivali, a tako da svi u grupi imaju nešto zajedničko i prepoznatljivo.
IMG 3453- Drago mi je da su cure bile zadovoljne s našim prošlim spotom i našom suradnjom. Sve je i ovaj puta opušteno i događa se dosta spontano. Za ovaj spot smislili smo jednu nepostojeću nadnaravnu priču, nešto što je tipično za ovaj kraj, jednu lovačku priču. No ova priča se stvarno dogodi, a po povratku s neke fešte, malo nacvrcanog lovca, ispred njega se stvori jedna velika kartonska kutija. On malo iznenađen i zaviri u tu kutiju, u kojoj se odvija cijela zabava. Garavuše sviraju, ljudi plešu, a njemu za oko odmah zapadne pjevačica. Odluči ući unutra ne bi li joj prišao bliže, a kako ona pjeva Poljubi me, on odluči i da je poljubi. Pokušava doći do nje bliže, a kada skupi dovoljno hrabrosti, uhvati je za ruku i proba poljubiti. No u tom trenutku čarolija nestane, a on se opet nađe u svojoj realnosti u šumi. Shvati da će zapravo opet moći pričati samo svoje lovačke priče – ispričao nam je svoju priču snimanja Boris Sekulić.
- Prošli tjedan smo završile pjesmu koju ćemo izvesti na Glazbenom festivalu Zlatne žice Slavonije koji se ove godine održava u sklopu Aurea festa, koju nam je također radila ista ekipa Hrvoje Bogutovac i Krešimir Stipa Bogutovac. Ova pjesma predstavlja jedan iskorak u našem dosadašnjem radu, jer smo ovaj puta snimale sve same. Do sada smo uvijek tražile nečiju pomoć, bilo za instrumente ili solaciju, a ovaj puta snimale smo sve same, vokale i instrumente. Stvarno smo zadovoljne i sad nam je žao što to već i prije nismo počele. Snimljeno je sve u studiju Hard kod Zvjezdana Marjanovića Zvekija i Ante Akrapa. Pjesma je nastavak našeg tamburaškog stila, nema zabavnog ritma, a nastavak je naše uspješne pjesme „Dame biraju“ – rekla je Ivana Ketović koju je pokušavao poljubiti malo nacvrcani lovac.