Subota, 19 Srpanj 2014 12:18

Na korčulanskom „Kroz štrade i šorove“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ANA NEFEROVIĆ S VLATIMA NA VJETRU  -

BLATO NA KORČULI - „Kroz štrade i šorove“ je izložbeno pjesnička večer koja je organizirana u suradnji Viteškog udruženja Kumpanjija i Narodne knjižnice Blato te kulturne udruge „Quadrivium“, a zamišljena je kao spoj Požege i Blata.
IMG 3110Na samom početku večeri prisutne su pozdravili Tomislav Bačić, predsjednik Viteškog udruženja Kumpanjija i Franciska Jurišić Bačić, v.d.ravnatelja Narodne knjižnice Blato.
U pjesničkom djelu večeri nastupale su klape Koraja i Kolajna, čitale su se pjesme blatskih pjesnikinja (Đurđice Šeparović, Jadranke Žuvela i Miljenke Sardelić), a predstavljena je i najnovija zbirka poezije, Požežanke Ane Neferović „Vlati na vjetru“. O knjizi je govorila urednica Koraljka Josipa Neferović.
U izložbenom dijelu večeri mogle su se vidjeti narodne nošnje navedenih krajeva, tkani radovi, (gđe. Neferović i gđe. Mladenke Baničević) ali i izložba „Požega u zlatnom doba razglednica“ koja je postavljena uz pomoć Gradskog muzeja Požega.
IMG 3039Isto tako potporu navedenoj večeri dale su i Turistička zajednica Općine Blato i Turistička zajednica grada Požege. Povod organizaciji navedene večeri jest gostovanje Viteškog udruženja na skorašnjem Aurea festu u Požegi.
Stanovnici Blata, njihovi gosti te ostali žitelji otoka Korčule uživali su u bogatoj kulturnoj i zabavnoj večeri.