Četvrtak, 01 Ožujak 2012 14:00

Domaćin OŠ Braće Radić

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ŽUPANIJSKI SUSRET LIDRANO 2012.  -

PAKRAC – Smotra literarnih, dramsko-scenskih, filmskih i video uradaka, te školskih listova i novinarskih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola Lidrano 2012. ove godine održana je u OŠ Braće Radića u Pakracu. Smotra je održana u prostorima škole, a pojedinačni i skupni scenski nastupi u multimedijalnoj dvorani Hrvatskog doma Pakrac. Na ovogodišnjem Lidranu sudjelovalo je ukupno 152 učenika koja su vodili kroz rad i samo natjecanje 42 mentora. Prosudbenu komisiju koja je ocjenjivala uratke i kvalificirala ih za državno natjecanje Lidrano, predvodio je glumac, filmski i kazališni redatelj, dramski pedagog Mario Kovač.

Za državni Lidrano koji će se ove godine održati u travnju plasirali su se:

Osnovne škole - Literarni radovi: Možda, Marta Ljevar OŠ V Korajca Kaptol i Moja baka Boga moli, Danijela Mikša OŠ Z. Turković Kutjevo. Najbolji novinarski intervju Biti star, a biti mlad, Kristine Mijoković iz OŠ V. Korajca Kaptol i Čiji je danas red, Angele Rezo OŠ Z. Turković Kutjevo. Kao najbolji predloženi su školski listovi Velički magneti OŠ I.G. Kovačića Velika i Emanuel Katoličke osnovne škole Požega. Najbolji pojedinačni scenski nastup imala je Nina Babojelić s Mišem u knjižnici iz OŠ A. Kanižlića Požega, dok je za skupni scenski nastup predložen dramsko scenski prikaz iz četiri škole. Najbolji video uradak su Božićni običaji učenica Marte Ivanko i Ene Primus iz OŠ A. Kanižlića Požega.

Srednje škole - Literarni radovi: Izgubljene misli Andreje Baričević iz Gimnazije Požega i Utočište Ive Grgić KKG Požega. Najbolji novinarski rad bio je Ljubi rode jezik iznad svega Marije Magdalene Horvat iz Ekonomske škole Požega, čiji je i školski list Potress, također proglašen najboljim. Kratki video film najbolje su napravili učenici požeške Gimnazije pod naslovom Zlato je zlato. Najbolji pojedinačni scenski nastup imao je požeški gimnazijalac Karlo Došen u Na rubu pameti, a učenici KKG Požega s nastupom u Ja mogu sve, ja sam kralj.