Petak, 09 Ožujak 2012 12:58

Dvodnevno plesno druženje

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

11. POŽEŠKI PLESOKAZ DOVEO 400 PLESAČA  -

POŽEGA - Na ovogodišnjem jedanaestom po redu požeškom Plesokazu, Plesna radionica Ilijane Lončar uspjela je okupiti rekordan broj sudionika, preko 400 plesača iz 21-og grada Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Ova sada već izuzetno uspješna i priznata međunarodna plesna manifestacija odvijala se tokom dva dana 3. i 4. ožujka u Gradskom kazalištu Požega. 11_PLESOKAZ_3Prvoga su dana ljubitelji plesa mogli uživati u Večeri suvremenog plesa i klasičnog baleta, a sami nastupi plesača prezentirani su s dvadeset vrlo uspjelih plesnih izvedbi. Drugoga dana predstavljena je Večer show, jazz, hip hop, break i step plesa u kojem je bilo 27 plesnih koreografija, koje su svojom atraktivnošću oduševljenu publiku često dizale na noge uz mnogobrojne ovacije izvođačima.

11_PLESOKAZ_4

U obje plesne večeri Kazališna dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su mogli vidjeti bogatu raskoš onoga što danas čini suvremeni ples, kao i eleganciju pokreta klasičnog baleta, te uživati u velikom broju modernih izražajnih plesnih stilova. Jedna u nizu izuzetno cijenjenih gostiju bila je i Škola suvremenog plesa Ane Maletić, čija se bogata tradicija prepoznaje u činjenici da njeni bivši učenici čine jezgru hrvatske suvremene plesne scene i plesne pedagogije.

Uz sam službeni dio programa Pleskoza organizator je upriličio i plesno druženje uz Tomislava Chiru Zirduma, voditelja plesne skupine „Sinovi“ iz Sl. Broda, te projekciju dokumentarnog filma autora Ivana Hetricha o priznatoj baletnoj umjetnici Ani Roje.

11_PLESOKAZ_5- Malo je reći da sam zadovoljna, po prvi puta doista iskreno osjećam da smo nadmašili sva svoja očekivanja. U višemjesečnim zahtjevnim pripremama nailazili smo na nemali broj problema, no ipak svaki se napor višestruko opravdao. Gosti su prezadovoljni svim segmentima naše realizacije, i neprestano nam stižu pohvale i podrška za nastavak ove jedinstvene manifestacije u regiji, ali i šire – rekla je organizatorica Ilijana Lončar. (Ivica Herner)