Srijeda, 19 Studeni 2014 23:19

„Kod arke u osam“ Damira Mađarića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJAVLJENA PREMIJERA NOVE PREDSTAVE U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA -

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega postavilo je na daske dječju predstavu „Kod arke u osam“ u režiji Damira Mađarića, a premijera će biti održana 23. studenog u nedjelju, od 18 sati. – Damir Mađarić je režiser i naše uspješnice „Vjenčani list“, a ova predstava se već sada pokazala kao uspješan komad i vjerujem da će Požežani i posjetitelji kazališta uživati u predstavi. To je dječja predstava, ali i jedna komedija za cijelu obitelj – istakla je u najavi ravnateljica kazališta Valentina Soldo.

- Ulrich Hub je njemački autor koji piše za djecu i odrasle, režira i glumi, dakle jedna svestrana ličnost, a za tekst „Kod arke u osam“ dobio je niz i međunarodnih nagrada. Igra ga cijela Europa, a praizvedba je bila 2006. godine u Njemačkoj. Ova predstava je praizvedba u Hrvatskoj, u kojoj autor na duhovit način djeci postavlja pitanje tko je Bog, što on radi čime se bavi. Tekst je pisan za sve nas, ali zapravo mi svi trebamo sebi naći odgovor – rekao je redatelj Mađarić, smatrajući da će se upravo obitelji sa svojom djecom u predstavi nasmijati, a djeca shvatiti tko je to Bog. Tekst je preveo sam redatelj Mađarić, za kostimografiju zadužena Maja Šarić Ban, scenografiju Marta Crnobrnja, za glazbu Tin Tonković, jer se u predstavi pleše i pjeva. Glume Mirel Huskić, Justina Vojaković-Fingler, Ivan Vukelić, Dario Hak, Ankica Ivanković.

Treći rođendan požeškog Big Banda

Požežani će ponovno imati priliku vidjeti i slušati koncert Big Banda Požega, 21. studenog, petak od 20 sati u Gradskom kazalištu, povodom njihovog trećeg rođendana. Big Band u goste dovodi niz uspješnih glazbenika i pjevača iz naše zemlje, ali i iz inozemstva. – Dođite i neće vam biti žao – istakao je Zvjezdan Marjanović Zveki, ne želeći otkriti sve goste koji su uvijek iznenađenje koncerta.