Srijeda, 17 Prosinac 2014 14:01

Prvi puta požeška Tamburaška filharmonija

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GODIŠNJI KONCERT LIGE ZA BORBU PROTIV RAKA POŽEGA

 POŽEGA – Županijska Liga za borbu protiv raka Požega već po tradiciji u pred blagdansko vrijeme organizira svoj Božićni koncert, od kojega prihod u cijelosti ide za pomoć u radu lige, a prodavali su se i suveniri koje su izradile članice lige. IMG 9635To je velika pomoć kako bi Liga mogla organizirati snimanje mamografije za sve žene s područja županije. Požeška liga može se pohvaliti s dobrim rezultatima i velikim odazivom žena koje je postigla u organizaciji mamografskih pregleda, te broju otkrivenih malignih bolesti u početnom stadiju koji se uspješno liječe.

 Ovogodišnji koncert po prvi puta je publici predstavio Tamburašku filharmoniju Glazbene škole Požege, u kojoj sviraju zajedno i učenici i profesori. Takva filharmonija postoji samo u Požegi, a zajedno s njima nastupio je i veliki Mješoviti pjevački zbor škole. Neobičnu ulogu na ovom koncertu imao je ravnatelj škole Veljko Valentin Škorvaga, koji ovaj puta nije dirigirao, nego je bio voditelj, a dirigenti i izvođači su bili njegovi mlađi kolege, uglavnom bivši učenici, a danas vrsni glazbenici s akademskim obrazovanjem. – Nalazite se u jednoj od najljepših koncertnih dvorana Europe, to slobodno mogu reći jer sam ih puno proputovao dirigirajući, svirajući i pjevajući po Europi. IMG 9655Ovakva akustična svojstva koja ima ova dvorana imaju rijetke dvorane u Europi, i zato vas pozivam da se opustite i uživate u glazbi – rekao je voditelj Škorvaga najavljujući bogati glazbeni program.

 Prvi dio koncerta bio je izbor skladbi koje je požeška glazbena škola tijekom prošle tri godine svirala za HRT na Božičnom koncertu u Vukovaru, a drugi dio je bio slobodnijeg i veselijeg ugođaja, dio novogodišnjeg programa.