Nedjelja, 01 Travanj 2012 17:40

Čuvari tradicije i običaja Ramske doline

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAVIČAJNO DRUŠTVO KUD RAMA PLETERNICA  -

PLETERNICA – Društvo koje slavi tek drugu godinu svog postojanja, ali koje se na Godišnjoj skupštini pohvalilo bogatim radom, brojnim gostovanjima, kojih bi bilo i više, jer na neke pozive nisu mogli odgovoriti zbog nedostatka financijskih sredstava.

P3257695Sudjelovali su na brojnim manifestacijama u Požeštini, od Lidasa do Zlatnih žica, gostovali na smotrama KUD-ova u Požeštini, ali nastupili i na Đakovačkim vezovima, Voloderskim susretima, Slovačkim susretima, TV serijalu Lijepa naša, te posebno na manifestaciji čiji su i organizatori, Običaji starih zavičaja u Pleternici. Društvo se javlja kao čuvar tradicija i narodnih običaja Ramske doline, pa su tako i organizator prikaza Košnje livada, a pripremaju se za prikaz još nekih običaja, te scenskih prikaza.

Četrdeset članova društva od kojih je 25 aktivno u folkloru i za ovu godinu planiraju brojne aktivnosti, a formiraju i mušku pjevačku klapu mladih članova.

P3257711Bez pomoći šire društvene zajednice ali i brojnih prijatelja i sponzora društva ne bi uspjeli, pa su se zahvalili prigodnim zahvalnicama, Požeško-slavonskoj županiji koju je primio zamjenik župana Ferdinad Troha, gradu Pleternici a zahvalnicu primio gradonačelnik Franjo Lucić, KUD-ovima Požeštine s kojima su ostvarili dobru suradnju, Mljekari BiZ i Božu Bošnjaku, medijima Večernjem listu, ŽRP i tjedniku Kronika požeško-slavonska. Zahvalnice je uručio predsjednik društva Jure Vidakušić.