Nedjelja, 01 Travanj 2012 17:52

Tamburaši iz sedam država

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

EUROPSKI OMLADINSKI TAMBURAŠKI ORKESTAR  -

POŽEGA – Tamburaši iz sedam država, a sviraju kao da su svaki dan zajedno na probama i koncertu, potvrdila je to požeška publika burnim pljeskom na koncertu u Gradskom kazalištu Požega, koji je održan pod pokroviteljstvom grada Požege. Četvrta je to sezona djelovanja Europskog omladinskog tamburaškog orkestra kojega sačinjavaju mladi tamburaši iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Češke, Austrije i Hrvatske. Sve skladbe koje su izvođene na koncertu mladi glazbenici su uvježbali na ljetnom kampu prošle godine u Tesliću, u Banji Vrućici. Vježbali su pod vodstvom dirigenata Budimira Stojanovića iz Pančeva, Franje Batoreka iz Osijeka i Tomislava Galića iz Požege, koji su dirigirali i na samom koncertu.

P3318048Na repertoaru su bili instrumentali Tamburaške igre, Sunčane ravni, Dunda kolo, Humoreska, Tucin spletokol, Vojvođanska igra, Na lijepom plavom Dunavu, ali i popularne La Bamba i Indiferece. Uz tamburaški orkestar Prodavačicu ljubičica i Whatever will be otpjevala je Aleksandra Radović, Suncokrete Josip Ralašić, Vinsku pjesmu Aleksandra Radović i Igor Krišto, a Csardasz je uz orkestar odsvirao solo prima Antun Adžić.

Naravno da je publika dugim pljeskom izmamila i dva bisa, a topolo je pljeskom pozdravila i saznanje da će se ovogodišnji Ljetni kamp Europskog omladinskog tamburaškog orkestra održati u Požegi.