Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 13:15

Pjevao s Big bandom na humanitarcu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PJEVAČ POŽEŠKIH KORIJENA – BOJAN ALEKSOVSKI -

 POŽEGA – Poziv Zvjezdana Marjanovića da dođem u Požegu i zapjevam s Big bandom na humanitarnom koncertu odmah sam bez razmišljanja prihvatio i došao u Požegu. Posebno stoga što se u posljednje vrijeme sve više zanimam za tu vrstu glazbe, za swing, za jazz – istakao je Bojan Aleksovski koji je zadnji put pjevao u Požegi 2010. godine, kada je u sklopu Festivala Zlatne žice Slavonije predstavio svoj album. Inače Bojan svoje korijene vuče iz Požege, odakle mu je majka, a otac je iz Makedonije. Bojan je pohađao i osnovnu školu do trećeg razreda u Požegi, kada odlaze u Rijeku, gdje nastavlja živjeti, školovati se i raditi, tj. pjevati.

- Krenuo sam s pjevanjem 2008. godine u Rijeci, a počeo sam s Dinom Rizvić, koja je također ovaj puta gostovala na koncertu Big Banda. Otkrili su me kao ljubitelja makedonskog melosa, pa sam uglavnom išao na smotre, predstavljao makedonsku nacionalnu manjinu. Snimio sam i album „Sve što sakaš ti“ koji sam promovirao u Makedoniji, pa u Požegi i u Rijeci. Nastupao sam na brojnim festivalima, od Ohrid festa, do izbora za pjesmu za Euroviziju u Skoplju. Poslije sam debitirao u Požegi na Zlatnim žicama – istakao je Bojan koji je nakon debija na Požegi u Rijeci našao drugu ekipu i s njima malo promijenio svoj glazbeni izričaj. – Otkrio sam swing, jaz, bacili se u te vode i počeli koketirati s tim. Sve više mi se to svidjelo i počeli smo ozbiljnije raditi. Snimili smo prvo „Divan dan“ koja je uspješno prošla, bila na top listama. Druga je „Sve što želiš ti“ koja je također bila uspješna i meni je najdraža pjesma. Imam još neke pjesme u ladici i čekam da ih ovo ljeto izbacim – priča Bojan koji se u međuvremenu na riječkom Radiju Trsat okušao i kao voditelj glazbene emisije za koju je sam i dao koncept.

U međuvremenu je završio fakultet, ekonomiju i Glazbenu školu u Makedoniji, no stoga je malo usporio zbog svega sa snimanjem novih pjesama. kako je učestvovao proteklih tjedana i u show emisiji The Voice na TV popularnost mu je dosta porasla pa  dobiva i sve više poziva za svirke i koncerte. – To mi je jedno dobro iskustvo i mogu reći jedna prekretnica u glazbenoj karijeri. Zadovoljan sam sa samostalnom audicijom, ostvario sam svoj cilj jer je konkurencija bila opaka. Mnogo ih je koji izvrsno pjevaju i stvarno su talentirani, pa mi je čast biti među 48 najboljih. Atmosfera je odlična i dobio sam puno smjernica i zbližio se s njima, od mentora Indire, Žaka, Tonija. Rado bih radio sa svima njima – rekao je Bojan, za kojega smo navijali da ide dalje, zajedno s još jednom našom sugrađankom Brunom Oberan.

Tekst/Foto: Vladimir Protić