Petak, 02 Listopad 2015 13:06

Veličani su već dokazani organizatori velikih manifestacija

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VELIKA SPREMNA DA PRIMI NATJECATELJICE NA NAJUZORNIJU SEOSKU ŽENU HRVATSKE -

VELIKA – Iako su tek desetak dana prije izbora za Najuzorniju seosku ženu Hrvatske za 2015. godinu saznali da će biti domaćini, Velika će biti u potpunosti spremna organizirati jedno ovakvo natjecanje u biti dobri domaćini – istakao je načelnik općine Velika, Vlado Boban. – Malo smo iznenađeni, ali više ugodno što smo odabrani da prihvatimo tu ulogu zbog situacija u kojoj su se zbog izbjeglica našli u Županiji vukovarsko-srijemskoj. Naša požeško-slavonska županije se ponudila da pripomogne i preporučili organizatorima da se izbor odradi ovdje u Velikoj. To je za mene svakako izazov, ali i zadovoljstvo da se u našoj županiji mogu prepoznati oni koji to mogu najbolje napraviti i odraditi. nadam se da će biti svi zadovoljni u Velikoj.

Stvarni domaćin 16. natjecanja za najuzorniju hrvatsku seosku ženu trebali su biti Vukovarsko-srijemska županija, Općina Drenovci i selo Đurici iz kojega dolazi prošlogodišnja pobjednica Ivana Jurić. Tako je to bilo po tradiciji uvijek do sada, a tek prije nekoliko dana Udrugu najuzornije seoske žene, organizatora cijelog natjecanja iz Vukovarsko-srijemske županije obavještavaju da oni zbog niza nepredviđenih situacija neće moći tome udovoljiti.

– Zapala nas je ta nepredviđena situacija i egzodus izbjeglica, a imali smo tu sreću da se moglo pronaći rješenje da se to sve održi u općini Velika. Iz ove županije dolazi druga pratilja najuzornije seoske žene. Ovdje će se predstaviti 23 kandidatkinje iz 12 županija i u vidim da su ovdje dobro došli. nadam se da će ovaj izbor proći lijepo i zapaženo. Izbor se održava u subotu 10. listopada od 17 sati, a same natjecateljice svoje štandove već pripremaju od dopodneva. Od 13 sati počinje ocjenjivanje žirija, a u 16 sati bit će organizirana svečana povorka kroz mjesto Velika, gdje će se sve najuzornije žene županija predstaviti. Na velikoj pozornici u Sportskoj dvorani sve kandidatkinje će se ponovno predstaviti u narodnim nošnjama svoga kraja i odgovarati na pitanja žirija, te predstaviti svoje gospodarstvo - kaže predsjednica Udruge Dragica Vučković koja se nada da ova nagla promjena mjesta neće utjecati na cijelu manifestaciju, koja je zadnjih godina ponovno doživjela uspon i veći broj kandidatkinja za uzornu seosku ženu.

Tekst/foto: Vladimir Protić