Subota, 30 Siječanj 2016 08:50

Puna dvorana čak dva dana za redom

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

4. ROĐENDANSKI KONCERT BIG BAND POŽEGA -

POŽEGA - Ovog vikenda Big Band Požega je održao čak dva tradicionalna godišnja koncerta u Gradskom kazalištu koji su ujedno bili i obilježavanje četvrte godišnjice postojanja. Ovi koncerti su obilovali različitim glazbenim stilovima i potpuno novim programom, prožeti jazz i swing standardima, funk skladbama, pop glazbom u jazz aranžmanima te domaćim uspješnicama.

- Prošlo je četiri godine od našeg prvog koncerta i četiri godine i dva mjeseca od osnivanja. Kad smo osnivali Big Band Požega, nismo očekivali ništa, jednostavno smo se zabavljali i to pokušavamo i danas iako je sve to sada malo ozbiljnije - izjavio je Zvjezdan Marjanović te dodaje kako su dosta surađivali s kvalitetnim glazbenicima - od instrumentalista, surađivali smo s Oliverom Ereš, Mariom Bočić, Antoniom Geček, Zvonimirom Bajević, od kojih su posljednja trojica iz Big Banda HRT-a, ponajbolji glazbenici u državi na svojim instrumentima. Tu je i Goran Jurić fenomenalni gitarista iz Osijeka, Viktor Lipić na klavijaturama, pjevačica Valeria Nikolovska naša Kutjevčanka. Tako netko kvalitetan poput nje rijetko ima priliku doći u naš grad i predstaviti se svojoj publici, a to je uvijek nekako najljepši osjećaj. Očekujem kako će s vremenom doći puno naših Požežana i raditi dobro za svoj grad i za ovaj orkestar koji je, kao neki san.

Nakon prvog koncerta u petak, after party odrađen je u Kazališnoj kavani uz ekipu iz Osijeka, „No jazz band“ i pjevačicu Milu Bauković, a u subotu after party je bio u Vili Stanišić.

Tekst/foto: Vanja Protić